Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Stek wołowy w sosie malinowym"
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3436
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 42
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2732
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 123
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 99
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3436
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 42
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2732
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 123
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 99
Składniki
Wołowinę natrzyj solą, pieprzem, papryką i oliwą. Przygotuj sos: cukier skrop wodą (około 4 łyżek) i podgrzej, aż się rozpuści. Dodaj maliny i wlej wino. Gotuj do miękkości i zmiksuj, sos odparuj. Mięso obsmaż na gorącej oliwie z każdej strony po 2 minuty.
Pod koniec smażenia dodaj pokrojoną cebulę. Gdy się zrumieni, całość przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiecz w temp. 170°C, przez 20 minut. Danie podawaj z sosem i fasolką.Źródło: Na żywo