Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie proste, można je serwować na wiele sposobów
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1761
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2263
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 62
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 140
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1391
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1761
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2263
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 62
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 140
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1391
Składniki
Podgrzewamy oliwe w garnku, wrzucamy drobniutko pokrojona szalotke i szklimy. Pieprz rozgniatamy mloteczkiem :) i dorzucamy do szalotki, nastepnie czerwone wino i ocet i lisc laurowy. Caly plyn powoli redukujemy, gdy plyn costanie prawie calkowicie odparuje dodajemy bulion.
Na delikatnym ogniu gotujemy calosc okolo 40 minut az pieprz zmieknie i plyn odparuje ( zamiast pieprzu suchego mozna uzyc , pieprz ze sloiczka, gotowanie bedzie trwalo krocej. Gdy sos bedzie juz gesty dodajemy smietane i doprawiamy sola i pieprzem. W zaleznosci kto jak mocny sos lubi.
Sos mozemy mrozic, najlepiej bez smietany. Dopiero po podgrzaniu dodajemy smietane.
Na patelni lub grillu smazymy steka , w zaleznosci kto jakiego lubi, krwistego, polkrwistego itd. Mozna podawac z salatami , ziemniakami, frytkami , co kto lubi. Ja podalem z puree ziemniacznym z pietruszka i czosnkiem i pieczarkami z cebula