Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie proste, można je serwować na wiele sposobów
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28236
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28236
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Składniki
Podgrzewamy oliwe w garnku, wrzucamy drobniutko pokrojona szalotke i szklimy. Pieprz rozgniatamy mloteczkiem :) i dorzucamy do szalotki, nastepnie czerwone wino i ocet i lisc laurowy. Caly plyn powoli redukujemy, gdy plyn costanie prawie calkowicie odparuje dodajemy bulion.
Na delikatnym ogniu gotujemy calosc okolo 40 minut az pieprz zmieknie i plyn odparuje ( zamiast pieprzu suchego mozna uzyc , pieprz ze sloiczka, gotowanie bedzie trwalo krocej. Gdy sos bedzie juz gesty dodajemy smietane i doprawiamy sola i pieprzem. W zaleznosci kto jak mocny sos lubi.
Sos mozemy mrozic, najlepiej bez smietany. Dopiero po podgrzaniu dodajemy smietane.
Na patelni lub grillu smazymy steka , w zaleznosci kto jakiego lubi, krwistego, polkrwistego itd. Mozna podawac z salatami , ziemniakami, frytkami , co kto lubi. Ja podalem z puree ziemniacznym z pietruszka i czosnkiem i pieczarkami z cebula