Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, tradycyjne, wigilijne, polskie.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Karpia porcjujemy, obkładamy cebulą i posypujemy przyprawą i odstawiamy do lodówki na 2 godz. Po upływie tego czasu przygotowujemy ciasto. Łączymy wszystkie składniki (woda, mąka, pieprz, vegeta, jajko) i obtaczamy karpia. Smażymy na oleju, a następnie odparzamy. Na koniec dekorujemy rybę groszkiem, plasterkami pora i cytryny. Smacznego :)