Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Świąteczny klops z jajkiem"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 91
Polecam.
Odsłon: 714
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 74
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 91
Polecam.
Odsłon: 714
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 74
Składniki
Kajzerki namocz w wodzie. Korniszony pokrój w kostkę. Mięso zmiel razem z odciśniętymi bułkami. Cebulę obierz, posiekaj, wymieszaj z mięsną masą. Wbij surowe jajka. Dodaj posiekaną natkę, ogórki i musztardę. Przypraw.
Foremkę posmaruj tłuszczem i oprósz tartą bułką. Nałóż do niej połowę masy. Na tym ułóż jajka ugotowane na twardo oraz kiełbaski. Przykryj resztą mięsa. Posyp tartą bułką. Połóż kawałeczki masła. Piecz godzinę w 220°C.
<strong>Magdalena Skrzypek z Głogowa</strong>Źródło: Naj