Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Świąteczny klops z jajkiem"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3758
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2114
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5560
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5580
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3758
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2114
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5560
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5580
Składniki
Kajzerki namocz w wodzie. Korniszony pokrój w kostkę. Mięso zmiel razem z odciśniętymi bułkami. Cebulę obierz, posiekaj, wymieszaj z mięsną masą. Wbij surowe jajka. Dodaj posiekaną natkę, ogórki i musztardę. Przypraw.
Foremkę posmaruj tłuszczem i oprósz tartą bułką. Nałóż do niej połowę masy. Na tym ułóż jajka ugotowane na twardo oraz kiełbaski. Przykryj resztą mięsa. Posyp tartą bułką. Połóż kawałeczki masła. Piecz godzinę w 220°C.
<strong>Magdalena Skrzypek z Głogowa</strong>Źródło: Naj