Do góry

Dania główne Przepis na:

Świńskie ryjki:)

Świńskie ryjki:)

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 23

Dodano:

Odsłon: 2308

Kolorowe danie:)

Składniki

  • Papryka czerwona, 1 szt
  • papryka żółta, 1 szt
  • papryka zielona, 1 szt
  • cebula, 3/4 duże szt
  • pieczarki, 0,5 kg
  • parówka delikatesowa, 0,5 kg
  • ketchup, 0,5 szklanki
  • przecier pomdorowy, 2 łyżki
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Świńskie ryjki:)

Przygotowanie

  1. Pieczarki pokroić w plastry lub mniejsze kawałki, ugotować, dodać do nich pokrojone w paski papryki oraz pokrojone w talarki cebule. Ugotować, chwile dusić pod przykryciem. Następnie dodać pokrojone "w ryjki" parówki(przecinać z obu stron do połowy na ukos tak żeby powtawała litera V). Dodać ketchup i koncentrat. Dokłądnie wymieszać i jeszcze przez chwilę dusić pod przykryciem. Zamiast parówki można dodac kuleczki z mięsa mielonego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Tosca 04 czerwca 2009 Uff... A już się bałam, że to prawdziwe ryjki! ;) A to takie leczo...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń