Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sycąca tarta warzywna"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23047
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1014
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23047
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1014
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Składniki
Mąkę pszenną przesiej przez sito do dużej miski. Dosyp mąkę krupczatkę. Następnie dodaj pokrojoną w cienkie plastry margarynę, wbij surowe jajko i dołóż śmietanę.
Całość dokładnie zagnieć, dosypując szczyptę soli. Ulep kulę, owiń ją folią spożywczą, po czym włóż na pół godziny do lodówki. Po tym czasie rozwałkuj ją na cienki placek i wylep nim dno oraz boki naczynia do tarty.
Bakłażana pokrój w plastry, oprósz solą i podsmaż na patelni lub podpiecz w piekarniku. Por potnij w krążki, zeszklij na oleju i dopraw solą oraz pieprzem.
Ciasto włóż do piekarnika rozgrzanego do 190°C (około 15 minut). Na podpieczone ciasto wyłóż kolejno farsz: pory, salami, połowę sosu, przygotowanego z podanych składników, bakłażany, pomidorki przekrojone na pół i drugą część sosu.
Ponownie wstaw tartę do piekarnika i piecz jeszcze kwadrans, aż wierzch się zetnie i zarumieni.
60 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 200Źródło: Super TV