Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sycąca tarta warzywna"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Mąkę pszenną przesiej przez sito do dużej miski. Dosyp mąkę krupczatkę. Następnie dodaj pokrojoną w cienkie plastry margarynę, wbij surowe jajko i dołóż śmietanę.
Całość dokładnie zagnieć, dosypując szczyptę soli. Ulep kulę, owiń ją folią spożywczą, po czym włóż na pół godziny do lodówki. Po tym czasie rozwałkuj ją na cienki placek i wylep nim dno oraz boki naczynia do tarty.
Bakłażana pokrój w plastry, oprósz solą i podsmaż na patelni lub podpiecz w piekarniku. Por potnij w krążki, zeszklij na oleju i dopraw solą oraz pieprzem.
Ciasto włóż do piekarnika rozgrzanego do 190°C (około 15 minut). Na podpieczone ciasto wyłóż kolejno farsz: pory, salami, połowę sosu, przygotowanego z podanych składników, bakłażany, pomidorki przekrojone na pół i drugą część sosu.
Ponownie wstaw tartę do piekarnika i piecz jeszcze kwadrans, aż wierzch się zetnie i zarumieni.
60 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 200Źródło: Super TV