Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sycąca tarta warzywna"
Kofty do bliskowschodnia odmiana szaszłyków. Mnogość występujących w nich prz...
Odsłon: 3122
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 419
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 113
Kofty do bliskowschodnia odmiana szaszłyków. Mnogość występujących w nich prz...
Odsłon: 3122
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 419
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 113
Składniki
Mąkę pszenną przesiej przez sito do dużej miski. Dosyp mąkę krupczatkę. Następnie dodaj pokrojoną w cienkie plastry margarynę, wbij surowe jajko i dołóż śmietanę.
Całość dokładnie zagnieć, dosypując szczyptę soli. Ulep kulę, owiń ją folią spożywczą, po czym włóż na pół godziny do lodówki. Po tym czasie rozwałkuj ją na cienki placek i wylep nim dno oraz boki naczynia do tarty.
Bakłażana pokrój w plastry, oprósz solą i podsmaż na patelni lub podpiecz w piekarniku. Por potnij w krążki, zeszklij na oleju i dopraw solą oraz pieprzem.
Ciasto włóż do piekarnika rozgrzanego do 190°C (około 15 minut). Na podpieczone ciasto wyłóż kolejno farsz: pory, salami, połowę sosu, przygotowanego z podanych składników, bakłażany, pomidorki przekrojone na pół i drugą część sosu.
Ponownie wstaw tartę do piekarnika i piecz jeszcze kwadrans, aż wierzch się zetnie i zarumieni.
60 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 200Źródło: Super TV