Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sycąca tarta warzywna"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 468
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 227
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9603
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1112
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4444
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 468
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 227
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9603
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1112
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4444
Składniki
Mąkę pszenną przesiej przez sito do dużej miski. Dosyp mąkę krupczatkę. Następnie dodaj pokrojoną w cienkie plastry margarynę, wbij surowe jajko i dołóż śmietanę.
Całość dokładnie zagnieć, dosypując szczyptę soli. Ulep kulę, owiń ją folią spożywczą, po czym włóż na pół godziny do lodówki. Po tym czasie rozwałkuj ją na cienki placek i wylep nim dno oraz boki naczynia do tarty.
Bakłażana pokrój w plastry, oprósz solą i podsmaż na patelni lub podpiecz w piekarniku. Por potnij w krążki, zeszklij na oleju i dopraw solą oraz pieprzem.
Ciasto włóż do piekarnika rozgrzanego do 190°C (około 15 minut). Na podpieczone ciasto wyłóż kolejno farsz: pory, salami, połowę sosu, przygotowanego z podanych składników, bakłażany, pomidorki przekrojone na pół i drugą część sosu.
Ponownie wstaw tartę do piekarnika i piecz jeszcze kwadrans, aż wierzch się zetnie i zarumieni.
60 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 200Źródło: Super TV