Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i pyszne Cytryny po upieczeniu sa slodkie i bardzo aromatyczne (najlepiej smakuja razem z filetami anchovies) Kapary doprawiaja rybe, takze nie wymaga ona dodawania soli.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117878
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8303
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3086
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2021
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1494
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117878
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8303
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3086
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2021
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1494
Składniki
Rozgrzac piekarnik do 200 C Oliwe wymieszac z rozmarynem (same listki) i kaparami i sokiem z ok pol cytryny.
Kazdy kawalek ryby obtoczyc w marynacie i wsadzic do naczynia (zaroodpornego) w ktorym ryba bedzie sie piekla
Reszte cytryny pokroic w bardzo cienkie plasterki i polozyc na rybie i posypac reszta kaparow.
Anchovies przekroic na pol (wzdluz) i polozyc na cytrynie.
Reszte marynaty wylac na rybe
Jesli mamy czas to odlozyc rybe w zimne miejsce, jesli nie wsadzamy rybe do piekarnika i pieczemy ok 20min
Podawac np z pieczonymi ziemniakami, mozna dosolic jesli ktos lubi bardzo slona rybe,