Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i pyszne Cytryny po upieczeniu sa slodkie i bardzo aromatyczne (najlepiej smakuja razem z filetami anchovies) Kapary doprawiaja rybe, takze nie wymaga ona dodawania soli.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 144
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13325
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2628
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3782
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 144
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13325
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2628
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3782
Składniki
Rozgrzac piekarnik do 200 C Oliwe wymieszac z rozmarynem (same listki) i kaparami i sokiem z ok pol cytryny.
Kazdy kawalek ryby obtoczyc w marynacie i wsadzic do naczynia (zaroodpornego) w ktorym ryba bedzie sie piekla
Reszte cytryny pokroic w bardzo cienkie plasterki i polozyc na rybie i posypac reszta kaparow.
Anchovies przekroic na pol (wzdluz) i polozyc na cytrynie.
Reszte marynaty wylac na rybe
Jesli mamy czas to odlozyc rybe w zimne miejsce, jesli nie wsadzamy rybe do piekarnika i pieczemy ok 20min
Podawac np z pieczonymi ziemniakami, mozna dosolic jesli ktos lubi bardzo slona rybe,