Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 59
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 59
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Składniki
Brokuły różyczkujemy, cebulę kroimy w ćwiartki, pieczarki w grube plastry.
Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki i marynujemy. Marynata: przyprawa do szaszłyków, pieprz cayenne, sól, pieprz, olej. Kurczak w marynacie powinien spędzić w lodówce kilka godzin, najlepiej zamarynować poprzedniego dnia.
Na patyki do szaszłyków nadziewamy warzywa na zmianę na zmianę z kurczakiem, kolejność i proporcje wedle własnych upodobań.
Szaszłyki kładziemy na blasze posmarowanej olejem, posypujemy całość przyprawą do szaszłyków i kosteczką czosnkową Knorr, wstawiamy na 20 minut do piekarnika, pieczemy w temperaturze 180 stopni.
Szaszłyki najlepiej smakują z ryżem curry i sosem czosnkowym. Smacznego!