Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12269
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1383
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13021
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5177
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12269
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1383
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13021
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5177
Składniki
Brokuły różyczkujemy, cebulę kroimy w ćwiartki, pieczarki w grube plastry.
Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki i marynujemy. Marynata: przyprawa do szaszłyków, pieprz cayenne, sól, pieprz, olej. Kurczak w marynacie powinien spędzić w lodówce kilka godzin, najlepiej zamarynować poprzedniego dnia.
Na patyki do szaszłyków nadziewamy warzywa na zmianę na zmianę z kurczakiem, kolejność i proporcje wedle własnych upodobań.
Szaszłyki kładziemy na blasze posmarowanej olejem, posypujemy całość przyprawą do szaszłyków i kosteczką czosnkową Knorr, wstawiamy na 20 minut do piekarnika, pieczemy w temperaturze 180 stopni.
Szaszłyki najlepiej smakują z ryżem curry i sosem czosnkowym. Smacznego!