Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki drobiowo-wieprzowe"
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 92
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 81
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 92
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 81
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji 3,50 zł
Kurczaka kroimy w większą kostkę. Papryki bez gniazd nasiennych tniemy na kawałki o wielkości mięsa, a nieobraną cukinię na plasterki. 2. Do miseczki dajemy miód, olej, musztardę, mieloną paprykę ostrą i słodką oraz majeranek. Wszystko dokładnie mieszamy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Marynatą nacieramy mięso. Na dwie godziny wkładamy do lodówki.
Boczek kroimy w kostkę, cebulę w grubsze krążki. Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian mięso, paprykę, boczek, cukinię i cebulę. Grillujemy ze wszystkich stron, często smarując pozostałą marynatą.
Wartość odżywcza jednej porcji 305 kcal Białko 15,8 g/Tłuszcz 25 g/Węglowodany 6 gŹródło: Rewia