Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki drobiowo-wieprzowe"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 87
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 193
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7984
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 87
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 193
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7984
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji 3,50 zł
Kurczaka kroimy w większą kostkę. Papryki bez gniazd nasiennych tniemy na kawałki o wielkości mięsa, a nieobraną cukinię na plasterki. 2. Do miseczki dajemy miód, olej, musztardę, mieloną paprykę ostrą i słodką oraz majeranek. Wszystko dokładnie mieszamy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Marynatą nacieramy mięso. Na dwie godziny wkładamy do lodówki.
Boczek kroimy w kostkę, cebulę w grubsze krążki. Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian mięso, paprykę, boczek, cukinię i cebulę. Grillujemy ze wszystkich stron, często smarując pozostałą marynatą.
Wartość odżywcza jednej porcji 305 kcal Białko 15,8 g/Tłuszcz 25 g/Węglowodany 6 gŹródło: Rewia