Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki z morelami"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456940
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1260
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2128
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 520
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456940
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1260
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2128
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 520
Składniki
Czas: ok. 2 godzin. Poziom: średni, porcje: 4, ilość kalorii: 340 kcal/ porcja.
: 1. Umyj mięso, a następnie je osusz i pokrój w dużą kostkę.
Wymieszaj w misce olej i wszystkie przyprawy – sól, pieprz, chili, curry oraz porwany na drobne części tymianek.
Dodaj do tego pokrojone mięso i bardzo dokładnie wymieszaj je z marynatą. Odstaw do lodówki na ok. półtorej godziny, aby mięso dobrze przesiąknęło smakiem i zapachem przypraw.
Umyj starannie pora. Pokrój go w centymetrowe plasterki.
Umyj morele, osusz i usuń z nich twarde nasionka. Pokrój owoce na połówki.
Owiń każdą morelę plastrem boczku.
Odsącz mięso z oleju.
Na metalowe lub drewniane wykałaczki nabijaj kolejno kawałki mięsa, morele oraz plasterki pora.
Rozgrzej olej na patelni i smaż szaszłyki ok. 20 minut, aż mięso się zarumieni i będzie miękkie.
10. Zdejmij szaszłyki z patelni i połóż na mięsie kawałeczki masła. Smacznego!Źródło: Tele Tydzień