Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki z morelami"
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2537
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3863
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 711
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8882
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2537
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3863
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 711
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8882
Składniki
Czas: ok. 2 godzin. Poziom: średni, porcje: 4, ilość kalorii: 340 kcal/ porcja.
: 1. Umyj mięso, a następnie je osusz i pokrój w dużą kostkę.
Wymieszaj w misce olej i wszystkie przyprawy – sól, pieprz, chili, curry oraz porwany na drobne części tymianek.
Dodaj do tego pokrojone mięso i bardzo dokładnie wymieszaj je z marynatą. Odstaw do lodówki na ok. półtorej godziny, aby mięso dobrze przesiąknęło smakiem i zapachem przypraw.
Umyj starannie pora. Pokrój go w centymetrowe plasterki.
Umyj morele, osusz i usuń z nich twarde nasionka. Pokrój owoce na połówki.
Owiń każdą morelę plastrem boczku.
Odsącz mięso z oleju.
Na metalowe lub drewniane wykałaczki nabijaj kolejno kawałki mięsa, morele oraz plasterki pora.
Rozgrzej olej na patelni i smaż szaszłyki ok. 20 minut, aż mięso się zarumieni i będzie miękkie.
10. Zdejmij szaszłyki z patelni i połóż na mięsie kawałeczki masła. Smacznego!Źródło: Tele Tydzień