Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne szaszłyki z polędwicy wieprzowej i ananasa w pysznej marynacie. Rewelacyjne na grilla lub z piekarnika. Ananas to jeden z owoców, którego sok fantastyczne skruszy mięso. Polędwica dzięki temu będzie jeszcze delikatniejsza i soczysta. Bardzo wam ten przepis i sposób polecam. Zapewniam was, ze smak tych szaszłyków przeniesie was w gorące, tropikalne klimaty.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1559
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 694
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 679
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 268
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1559
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 694
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 679
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 268
Składniki
Polędwicę oczyścić z twardych błonek i pokroić na większe kawałki. Krążki ananasa również pokroić na mniejsze cząstki. Następnie zrobić marynatę: za pomocą blendera rozdrobnić cebule i czosnek. Do cebuli i czosnku dodać sos sojowy, otarta skórkę z cytryny, 3 skrojone kawałki ananasa oraz przyprawy. Całość ponownie zblendowac.
Pokrojone mięso przelozyc do miski i zalać je przygotowana marynata. Marynatę dobrze wmasować w kawałki polędwicy. Miseczkę przykryć i wstawić do lodówki na minimum 30 minut, a najlepiej na noc. Zamarynowane kawałki mięsa nadziewać na patyczki do szaszłyków na zmianę z kawałkami ananasa.
Gotowe szaszłyki usmażyć na grillu po około sześć minut z każdej strony, lub do momentu aż nie będą surowe w środku. Smacznego!