Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szpadki z domowym pesto"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 976
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 200
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 976
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 200
Składniki
Na pesto obierz ząbek czosnku i drobno go pokrój. Umyj pomidory, usuń z nich gniazda nasienne. Miąższ pokrój w drobną kostkę. Czosnek, połowę świeżych pomidorów oraz pomidory suszone zmiksuj na gładką masę. Następnie dodaj po 2 łyżki oleju z pomidorów oraz wody. Dokładnie wymieszaj.
Opłucz i osusz bazylię. Oderwij listki z łodyżek, drobno je posiekaj i dodaj do pesto razem z resztą pomidorów. Dopraw sos solą oraz pieprzem do smaku. 3 Piersi opłucz. Każdą połówkę przetnij wzdłuż. Posól, przypraw pieprzem i papryką. Mięso nabij na szpadki. Smaż na 2-3 łyżkach oleju, obracając, ok. 5 minut. Podawaj z pesto i oliwkami.
Czas ok. 20 min; porcja – 220 kcal, cena 4,40 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety