Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szpadki z domowym pesto"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 636
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11166
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3942
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1366
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 636
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11166
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3942
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1366
Składniki
Na pesto obierz ząbek czosnku i drobno go pokrój. Umyj pomidory, usuń z nich gniazda nasienne. Miąższ pokrój w drobną kostkę. Czosnek, połowę świeżych pomidorów oraz pomidory suszone zmiksuj na gładką masę. Następnie dodaj po 2 łyżki oleju z pomidorów oraz wody. Dokładnie wymieszaj.
Opłucz i osusz bazylię. Oderwij listki z łodyżek, drobno je posiekaj i dodaj do pesto razem z resztą pomidorów. Dopraw sos solą oraz pieprzem do smaku. 3 Piersi opłucz. Każdą połówkę przetnij wzdłuż. Posól, przypraw pieprzem i papryką. Mięso nabij na szpadki. Smaż na 2-3 łyżkach oleju, obracając, ok. 5 minut. Podawaj z pesto i oliwkami.
Czas ok. 20 min; porcja – 220 kcal, cena 4,40 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety