Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szpadki z domowym pesto"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23054
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1048
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104866
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23054
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1048
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104866
Składniki
Na pesto obierz ząbek czosnku i drobno go pokrój. Umyj pomidory, usuń z nich gniazda nasienne. Miąższ pokrój w drobną kostkę. Czosnek, połowę świeżych pomidorów oraz pomidory suszone zmiksuj na gładką masę. Następnie dodaj po 2 łyżki oleju z pomidorów oraz wody. Dokładnie wymieszaj.
Opłucz i osusz bazylię. Oderwij listki z łodyżek, drobno je posiekaj i dodaj do pesto razem z resztą pomidorów. Dopraw sos solą oraz pieprzem do smaku. 3 Piersi opłucz. Każdą połówkę przetnij wzdłuż. Posól, przypraw pieprzem i papryką. Mięso nabij na szpadki. Smaż na 2-3 łyżkach oleju, obracając, ok. 5 minut. Podawaj z pesto i oliwkami.
Czas ok. 20 min; porcja – 220 kcal, cena 4,40 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety