Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szpadki z domowym pesto"
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1057
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 258
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 232
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1057
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 258
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 232
Składniki
Na pesto obierz ząbek czosnku i drobno go pokrój. Umyj pomidory, usuń z nich gniazda nasienne. Miąższ pokrój w drobną kostkę. Czosnek, połowę świeżych pomidorów oraz pomidory suszone zmiksuj na gładką masę. Następnie dodaj po 2 łyżki oleju z pomidorów oraz wody. Dokładnie wymieszaj.
Opłucz i osusz bazylię. Oderwij listki z łodyżek, drobno je posiekaj i dodaj do pesto razem z resztą pomidorów. Dopraw sos solą oraz pieprzem do smaku. 3 Piersi opłucz. Każdą połówkę przetnij wzdłuż. Posól, przypraw pieprzem i papryką. Mięso nabij na szpadki. Smaż na 2-3 łyżkach oleju, obracając, ok. 5 minut. Podawaj z pesto i oliwkami.
Czas ok. 20 min; porcja – 220 kcal, cena 4,40 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety