Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szpadki z domowym pesto"
Na pesto obierz ząbek czosnku i drobno go pokrój. Umyj pomidory, usuń z nich gniazda nasienne. Miąższ pokrój w drobną kostkę. Czosnek, połowę świeżych pomidorów oraz pomidory suszone zmiksuj na gładką masę. Następnie dodaj po 2 łyżki oleju z pomidorów oraz wody. Dokładnie wymieszaj.
Opłucz i osusz bazylię. Oderwij listki z łodyżek, drobno je posiekaj i dodaj do pesto razem z resztą pomidorów. Dopraw sos solą oraz pieprzem do smaku. 3 Piersi opłucz. Każdą połówkę przetnij wzdłuż. Posól, przypraw pieprzem i papryką. Mięso nabij na szpadki. Smaż na 2-3 łyżkach oleju, obracając, ok. 5 minut. Podawaj z pesto i oliwkami.
Czas ok. 20 min; porcja – 220 kcal, cena 4,40 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety
Po co kupować gotowe pesto, skoro można je samodzielnie przygotować w kilkadz...
Odsłon: 2175
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 18
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 13
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 37
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 36
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 59
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 18
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 13
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 37
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 36
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 59
Składniki
Na pesto obierz ząbek czosnku i drobno go pokrój. Umyj pomidory, usuń z nich gniazda nasienne. Miąższ pokrój w drobną kostkę. Czosnek, połowę świeżych pomidorów oraz pomidory suszone zmiksuj na gładką masę. Następnie dodaj po 2 łyżki oleju z pomidorów oraz wody. Dokładnie wymieszaj.
Opłucz i osusz bazylię. Oderwij listki z łodyżek, drobno je posiekaj i dodaj do pesto razem z resztą pomidorów. Dopraw sos solą oraz pieprzem do smaku. 3 Piersi opłucz. Każdą połówkę przetnij wzdłuż. Posól, przypraw pieprzem i papryką. Mięso nabij na szpadki. Smaż na 2-3 łyżkach oleju, obracając, ok. 5 minut. Podawaj z pesto i oliwkami.
Czas ok. 20 min; porcja – 220 kcal, cena 4,40 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
PIRZOLA. Przepyszny grillowany kurczak z pieczonymi warzywami.
Dania główne
ORMIAŃSKA HASZLAMA Z KARKÓWKĄ JAGNIĘCĄ
Dania główne
Pieczony morszczuk w warzywach
Dania główne
Mięso z chrząstką z dodatkiem cukinii
PIRZOLA. Przepyszny grillowany kurczak z pieczonymi warzywami.
Słowo PIRZOLA po polsku znaczy posiekać. Tak więc zapraszamy Was do wypróbowa...
Odsłon: 15
ORMIAŃSKA HASZLAMA Z KARKÓWKĄ JAGNIĘCĄ
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 36