Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sztuka mięsa w chrzanowym sosie"
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 672
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 625
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 820
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 390
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 625
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 820
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 390
Składniki
Wołowinę umyć, osuszyć, obsmażyć na dużym ogniu na łyżce oleju. Przełożyć do dużego garnka, zalać litrem gorącej wody, dodać oczyszczoną włoszczyznę (bez krojenia), opaloną nad ogniem cebulę, 4 sztuki ziela angielskiego, 2 liście laurowe. Gotować ok. 2 godziny, oprószyć solą, pieprzem.
W trakcie gotowania mięsa (na małym ogniu, pod przykryciem), przygotować sos. Masło rozpuścić na patelni, dodać mąkę, zasmażyć na złoto, mieszając, by nie było grudek ani surowej mąki. Rozprowadzić ją bulionem i śmietanką.
Ciągle mieszając, dodawać po 1 łyżce chrzan. Całość doprawić solą, sokiem z cytryny (ok. 2-3 łyżeczki) i cukrem.
Ugotowaną do miękkości wołowinę wyjąć z wywaru, pokroić w dość grube plastry. Podawać obficie polaną sosem chrzanowym.
Wypróbuj też sztukę mięsa w sosie musztardowo-miodowym. Do zasmażki dodaj 400 ml bulionu oraz po 3 łyżki musztardy i miodu.
ok. 130 minutŹródło: Twoje Imperium
Przepisy Dania główne
Dania główne
Racuchy z jabłkami
Dania główne
Krokiety z pieczarkami
Dania główne
Schab pod pierzynką najlepszy jaki jadłam
Dania główne
Pierś z grilla
Racuchy z jabłkami
Racuchy lubią chyba wszyscy dorośli jak i dzieci. Robi się je szybko i są bar...
Odsłon: 85
Krokiety z pieczarkami
Krokiety są bardzo syte. Z podanych ilości wyszło mi 10 sztuk, co spokojnie n...
Odsłon: 71