Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sztuka mięsa w chrzanowym sosie"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1075
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 375
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3245
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 706
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1075
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 375
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3245
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 706
Składniki
Wołowinę umyć, osuszyć, obsmażyć na dużym ogniu na łyżce oleju. Przełożyć do dużego garnka, zalać litrem gorącej wody, dodać oczyszczoną włoszczyznę (bez krojenia), opaloną nad ogniem cebulę, 4 sztuki ziela angielskiego, 2 liście laurowe. Gotować ok. 2 godziny, oprószyć solą, pieprzem.
W trakcie gotowania mięsa (na małym ogniu, pod przykryciem), przygotować sos. Masło rozpuścić na patelni, dodać mąkę, zasmażyć na złoto, mieszając, by nie było grudek ani surowej mąki. Rozprowadzić ją bulionem i śmietanką.
Ciągle mieszając, dodawać po 1 łyżce chrzan. Całość doprawić solą, sokiem z cytryny (ok. 2-3 łyżeczki) i cukrem.
Ugotowaną do miękkości wołowinę wyjąć z wywaru, pokroić w dość grube plastry. Podawać obficie polaną sosem chrzanowym.
Wypróbuj też sztukę mięsa w sosie musztardowo-miodowym. Do zasmażki dodaj 400 ml bulionu oraz po 3 łyżki musztardy i miodu.
ok. 130 minutŹródło: Twoje Imperium