Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sztuka mięsa z warzywami"
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 55
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 266
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1610
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 55
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 266
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1610
Składniki
Wołowinę oprósz pieprzem i majerankiem. Obsmaż mięso na oleju. Włoszczyznę, ziele angielskie i liść laurowy zalej litrem wody, wrzuć mięso. Gotuj 2 godziny.
Z masła i mąki przygotuj zasmażkę, zalej ją wywarem, zahartuj śmietaną, przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową, gotuj na małym ogniu. Dodaj utarty ogórek i posiekany czosnek.
Mięso pokrój. Podawaj z warzywami i sosem.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień