Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sztuka mięsa z warzywami"
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9976
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8996
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6376
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9976
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8996
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6376
Składniki
Wołowinę oprósz pieprzem i majerankiem. Obsmaż mięso na oleju. Włoszczyznę, ziele angielskie i liść laurowy zalej litrem wody, wrzuć mięso. Gotuj 2 godziny.
Z masła i mąki przygotuj zasmażkę, zalej ją wywarem, zahartuj śmietaną, przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową, gotuj na małym ogniu. Dodaj utarty ogórek i posiekany czosnek.
Mięso pokrój. Podawaj z warzywami i sosem.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień