Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szybka tarta wegetariańska"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 821
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1429
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 821
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1429
Składniki
Mąkę posiekać z zimnym masłem, dodać sól, cukier, mleko, szybko zagnieść. Ciasto owinąć folią, wstawić do lodówki na 1 godz, rozwałkować.
Formę do tart wysmarować masłem, oprószyć bułką tartą, rozłożyć ciasto, ponakłuwać widelcem. Piec ok. 12 min w 190oC.
Cebulę oczyścić, pokroić w piórka. Dynię umyć, usunąć gąbczasty miąższ i pestki. Pokroić w kostkę, rozłożyć na tarcie, posypać mrożonymi warzywami i całymi pieczarkami, całość zalać śmietanką wymieszaną z jajkami, serem, solą, pieprzem, gałką muszkatołową i posiekanym czosnkiem. Piec ok. 30 min w temp. 180oC.
Tartę przed podaniem posyp ulubionymi ziołami (mogą być suszone) albo posiekaną natką pietruszki, ewentualnie szczypiorkiem.
ok. 105 minut.Źródło: Twoje Imperium