Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sycący obiad:)
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 894
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2765
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3296
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 894
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2765
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3296
Składniki
Myjemy filety i czyścimy z błon, kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do gulaszu i odstawiamy na 10-15 min do lodówki. Obieramy czosnek, siekamy. Paprykę myjemy i kroimy w paseczki.
Rozgrzewamy olej, wrzucamy czosnek i czekamy aż puści aromat. Dodajemy pokrojone mięsko i paprykę, mieszamy. Podsmażamy 15 min często mieszając, następnie dolewamy wody na początek 1/2 litra.
Wsypujemy odsączoną kukurydzę i fasolkę, dodajemy pokrojoną fasolkę szparagową, mieszamy i dolewamy tyle wody by wszystko było przykryte. Wrzucamy kostki mięsne, wsypujemy ostrą paprykę, dodajemy pieprz.Czekamy aż się zagotuje i od tej chwili gotujemy do miękkości. Dodajemy koncentrat pomidorowy.
Mąkę rozrabiamy z wodą dodajemy do garnka, następnie 2 łyżki śmietany, zagotowujemy.Wychodzi z tego fajne gęste, sycące jedzonko:) Można ponownie spróbować czy nie trzeba czegoś jeszcze doprawić, gdyż śmietana nam łagodzi pierwotny dość pikantny smak. Podajemy z ryżem.