Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sycący obiad:)
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 63
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 64
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 126
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 63
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 64
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 126
Składniki
Myjemy filety i czyścimy z błon, kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do gulaszu i odstawiamy na 10-15 min do lodówki. Obieramy czosnek, siekamy. Paprykę myjemy i kroimy w paseczki.
Rozgrzewamy olej, wrzucamy czosnek i czekamy aż puści aromat. Dodajemy pokrojone mięsko i paprykę, mieszamy. Podsmażamy 15 min często mieszając, następnie dolewamy wody na początek 1/2 litra.
Wsypujemy odsączoną kukurydzę i fasolkę, dodajemy pokrojoną fasolkę szparagową, mieszamy i dolewamy tyle wody by wszystko było przykryte. Wrzucamy kostki mięsne, wsypujemy ostrą paprykę, dodajemy pieprz.Czekamy aż się zagotuje i od tej chwili gotujemy do miękkości. Dodajemy koncentrat pomidorowy.
Mąkę rozrabiamy z wodą dodajemy do garnka, następnie 2 łyżki śmietany, zagotowujemy.Wychodzi z tego fajne gęste, sycące jedzonko:) Można ponownie spróbować czy nie trzeba czegoś jeszcze doprawić, gdyż śmietana nam łagodzi pierwotny dość pikantny smak. Podajemy z ryżem.