Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sycący obiad:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10727
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4811
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 926
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9160
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1354
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10727
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4811
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 926
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9160
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1354
Składniki
Myjemy filety i czyścimy z błon, kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do gulaszu i odstawiamy na 10-15 min do lodówki. Obieramy czosnek, siekamy. Paprykę myjemy i kroimy w paseczki.
Rozgrzewamy olej, wrzucamy czosnek i czekamy aż puści aromat. Dodajemy pokrojone mięsko i paprykę, mieszamy. Podsmażamy 15 min często mieszając, następnie dolewamy wody na początek 1/2 litra.
Wsypujemy odsączoną kukurydzę i fasolkę, dodajemy pokrojoną fasolkę szparagową, mieszamy i dolewamy tyle wody by wszystko było przykryte. Wrzucamy kostki mięsne, wsypujemy ostrą paprykę, dodajemy pieprz.Czekamy aż się zagotuje i od tej chwili gotujemy do miękkości. Dodajemy koncentrat pomidorowy.
Mąkę rozrabiamy z wodą dodajemy do garnka, następnie 2 łyżki śmietany, zagotowujemy.Wychodzi z tego fajne gęste, sycące jedzonko:) Można ponownie spróbować czy nie trzeba czegoś jeszcze doprawić, gdyż śmietana nam łagodzi pierwotny dość pikantny smak. Podajemy z ryżem.