Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez cukru, laktozy 413 kcal
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2201
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23147
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2201
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23147
Składniki
1. Pierś z kurczaka kroimy w paski ok. 2 cm, następnie przyprawiamy solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem i skrapiamy oliwą 2. Kroimy cebulę z czosnkiem i dusimy na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Gdy cebula z czosnkiem się zeszkli, dodajemy kurczaka i dusimy dalej 3. Gdy kurczak jest już ścięty ze wszystkich stron, dodajemy pomidory z puszki i całość gotujemy na wolnym ogniu mieszając, aż kurczak będzie miękki 4. W trakcie gdy sos się gotuje, gotujemy makaron według instrukcji 5. Gotowy sos przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy oliwki i szpinak. Całość dokładnie mieszamy 6. Do gotowanego sosu dodajemy ugotowany makaron, dokładnie mieszamy i wykładamy na talerz. Posypujemy posiekaną natką pietruszki