Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez cukru, laktozy 413 kcal
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10750
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4813
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 933
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9179
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10750
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4813
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 933
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9179
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1356
Składniki
1. Pierś z kurczaka kroimy w paski ok. 2 cm, następnie przyprawiamy solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem i skrapiamy oliwą 2. Kroimy cebulę z czosnkiem i dusimy na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Gdy cebula z czosnkiem się zeszkli, dodajemy kurczaka i dusimy dalej 3. Gdy kurczak jest już ścięty ze wszystkich stron, dodajemy pomidory z puszki i całość gotujemy na wolnym ogniu mieszając, aż kurczak będzie miękki 4. W trakcie gdy sos się gotuje, gotujemy makaron według instrukcji 5. Gotowy sos przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy oliwki i szpinak. Całość dokładnie mieszamy 6. Do gotowanego sosu dodajemy ugotowany makaron, dokładnie mieszamy i wykładamy na talerz. Posypujemy posiekaną natką pietruszki