Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez cukru, laktozy 413 kcal
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 193
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 193
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Składniki
1. Pierś z kurczaka kroimy w paski ok. 2 cm, następnie przyprawiamy solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem i skrapiamy oliwą 2. Kroimy cebulę z czosnkiem i dusimy na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Gdy cebula z czosnkiem się zeszkli, dodajemy kurczaka i dusimy dalej 3. Gdy kurczak jest już ścięty ze wszystkich stron, dodajemy pomidory z puszki i całość gotujemy na wolnym ogniu mieszając, aż kurczak będzie miękki 4. W trakcie gdy sos się gotuje, gotujemy makaron według instrukcji 5. Gotowy sos przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy oliwki i szpinak. Całość dokładnie mieszamy 6. Do gotowanego sosu dodajemy ugotowany makaron, dokładnie mieszamy i wykładamy na talerz. Posypujemy posiekaną natką pietruszki