Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe i smaczne
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10686
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 913
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9124
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10686
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 913
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9124
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
mięso umyć, wysuszyć, wysmarować olejem. Posolić, popieprzyć do smaku. Odłożyć do lodówki na 20 minut.
W tym czasie marchewkę obrać, umyć i pokroić w patyczki, długośc i grubośc wedle uznania i umiejętności. Obrać cebulę i por. Dno naczynia żarodopornego posmarowac olejem badź oliwą. Ułożyć w nim mięso. Na mięso ulożyć cebule i por pokrojone w talarki oraz marchewkę, dodoać liść laurowy i ziele angielskie, przypraić do smaku solą i pieprzem. Wsadzić do piekarnika, piec (dusić w temp. 180-200 st.) Podczas pieczenia kontrolować mięso.