Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szynka peklowana"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3819
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 734
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3819
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 734
Składniki
Marynata: wodę z przyprawami i czosnkiem zagotuj, rozpuść w niej sól peklową. Do zimnej włóż mięso. Przykryj, wstaw do lodówki na minimum 5 dni – raz dziennie je obracaj. Wyjmij mięso, osusz.
Natrzyj szynkę solą, obwiąż sznurkiem. Powciskaj w nią jałowiec z marynaty. Włóż do rękawa do pieczenia. Dodaj resztę przypraw z marynaty. Zawiąż rękaw, wstaw do gorącego piekarnika.
Piecz godzinę w 180°C. Zostaw 10 min w wyłączonym piekarniku. Z rękawa wyjmij po ostudzeniu.Źródło: Chwila dla Ciebie