Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaronowe wstążki dla wielbicieli szpinaku i sera pleśniowego
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 89
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 89
Składniki
Tagliatelle ugotować al-dente w osolonej wodzie. W czasie gdy makaron się gotuje, na patelni rozgrzać odrobinę oliwy, wrzucić zamrożony szpinak. Gdy się rozmrozi wcisnąć czosnek, odparować całą wodę i po odparowaniu wody smażyć jeszcze przez chwilę. Następnie do szpinaku wrzucić rozdrobniony ser pleśniowy i smażyć mieszając, aż ser się rozpuści. Doprawić obydwoma gatunkami pieprzu i odrobiną zmielonej gałki. Gdy ser się rozpuści zdjąć patelnię z ognia, chwilę odczekać i dodać 2 - 3 łyżki jogurtu lub śmietany. Dobrze wymieszać. Na patelnię wrzucić ugotowany makaron, jeszcze raz dobrze wymieszać, natychmiast podawać. UWAGI: zamiast tagliatelli można użyć farfalli (makaronowe kokardki) lub penne (rurki). Sos ewentualnie można posolić już po wymieszaniu z makaronem - ser pleśniowy jest wystarczająco słony i nie należy sosu solić wcześniej (łatwo doprowadzić do niejadalności potrawy). Smacznego !