Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tagliatelle z grzybami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Składniki
Grzyby oczyść, umyj i pokrój na grubsze kawałki (jeśli używasz suszonych, musisz je wcześniej namoczyć). Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie. Wrzuć grzyby i duś 3–4 minuty. W trakcie duszenia wlej wino, zredukuj i duś kolejne 3–4 minuty.
Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz pomidorki przekrojone na połówki. Wymieszaj, posól i popieprz. Makaron ugotuj al dente, odcedź, dodaj do grzybów z pomidorami. Na talerzach posyp danie startym parmezanem i natką pietruszki.
• 20 minut • dla 4 osób • cena ok. 20 złŹródło: Show