Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tagliatelle z owocami morza"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12656
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1433
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13769
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5777
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12656
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1433
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13769
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5777
Składniki
Wrzuć tagliatelle do osolonego wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy. Ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź.
Owoce morza rozmroź i opłucz pod zimną wodą, odcedź na sitku.
Obierz dymkę i czosnek, następnie drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym maśle. Dodaj owoce morza i całość podsmaż kilka minut do uzyskania złotego koloru.
Wlej białe wino i dodaj drobno posiekaną papryczkę chilli. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Duś jeszcze przez chwilę.
Dodaj śmietanę i posiekaną pietruszkę, dokładnie wymieszaj i zdejmij z ognia.
Tagliatelle przełóż do sosu, podgrzej i rozłóż na talerze.
Przed podaniem danie udekoruj kawiorem.Źródło: Na żywo