Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tagliatelle z owocami morza"
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 687
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 50
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 90
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 687
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 50
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 90
Składniki
Wrzuć tagliatelle do osolonego wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy. Ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź.
Owoce morza rozmroź i opłucz pod zimną wodą, odcedź na sitku.
Obierz dymkę i czosnek, następnie drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym maśle. Dodaj owoce morza i całość podsmaż kilka minut do uzyskania złotego koloru.
Wlej białe wino i dodaj drobno posiekaną papryczkę chilli. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Duś jeszcze przez chwilę.
Dodaj śmietanę i posiekaną pietruszkę, dokładnie wymieszaj i zdejmij z ognia.
Tagliatelle przełóż do sosu, podgrzej i rozłóż na talerze.
Przed podaniem danie udekoruj kawiorem.Źródło: Na żywo