Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tagliatelle z owocami morza"
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 84
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 31
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 48
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 41
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 84
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 31
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 48
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 41
Składniki
Wrzuć tagliatelle do osolonego wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy. Ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź.
Owoce morza rozmroź i opłucz pod zimną wodą, odcedź na sitku.
Obierz dymkę i czosnek, następnie drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym maśle. Dodaj owoce morza i całość podsmaż kilka minut do uzyskania złotego koloru.
Wlej białe wino i dodaj drobno posiekaną papryczkę chilli. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Duś jeszcze przez chwilę.
Dodaj śmietanę i posiekaną pietruszkę, dokładnie wymieszaj i zdejmij z ognia.
Tagliatelle przełóż do sosu, podgrzej i rozłóż na talerze.
Przed podaniem danie udekoruj kawiorem.Źródło: Na żywo