Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 11
Dodano: 26.11.2011
Odsłon: 3387
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Proponuję dodać do wody 1 łyżeczkę oliwy z oliwek- makaron nie będzie się sklejał.
Mięso mielone przesmażyć (bez tłuszczu) na patelni teflonowej. Przyprawć delikatnie solą i pieprzem.
Do mięsa mielonego pod koniec smażenia dodać sos arrabiata.
Szpinak podgrzać na patelni, dodać 1 łyżeczkę oliwy z oliwek. Dodać czosnek- może być przepuszczony przez praskę do czosnku lub pokrojony w plasterki. Nie przypalić czosnku ponieważ będzie gorzki. Po podsmażeniu odłożyć ok 2 łyżek szpinaku do dekoracji.
Do makaronu, po odcedzeniu, dodać szpinak. Wymieszać.
Wyłożyć makaron na talerze. W każdej z porcji zrobić "gniazdko". W puste miejsce nałożyc mięso. Na górę wylożyć niewielką ilość szpinaku. SMACZNEGO!
UWAGA! Sos Arrabiata: pomidory z puszki, bez soku+3 ząbki czosnku+chilli+sól+pieprz. Zmiskować, przesmażyć.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)