Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tajska potrawka"
Propozycja na smakowity, wyrazisty i bardzo aromatyczny gulasz w stylu tajski...
Odsłon: 1791
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 85
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 85
Składniki
Polędwiczki opłucz, osusz, pokrój w plasterki. Mięso polej sosem sojowym, miodem oraz olejem sezamowym. Wymieszaj i odstaw pod przykryciem na 30 minut w chłodne miejsce. W tym czasie brokuły oczyść, opłucz, podziel na różyczki. Marchewki obierz, opłucz, grubo zetrzyj. Soczewicę opłucz na sitku i osącz.
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Cebulę obierz, posiekaj. Brokuły gotuj 3 minuty w posolonym wrzątku, odcedź, osącz.
Zamarynowane mięso smaż przez 2 minuty na rozgrzanym oleju słonecznikowym. Dołóż soczewicę oraz cebulę. Smaż dalej 6 minut. Następnie dodaj ryż, brokuły oraz marchewkę. Całość przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Duś jeszcze 4 -5 minut. Przed podaniem potrawkę posyp nerkowcami.
Ryż basmati nada daniu ciekawy smak i aromat. ok. 45 min. 1 porcja zawiera ok. 520 kcal. Ok. 3,80 zł za porcję.Źródło: Tina
Przepisy Dania główne
Dania główne
Tanioszki
Dania główne
Kluski tarte
Dania główne
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Dania główne
Kurczak pieczony w majonezie
Tanioszki
Tanie potrawy wcale nie muszą być mdłe i pozbawione smaku. Tanioszki zawładną...
Odsłon: 1393
Kluski tarte
Kluski tarte powstają ze startych na tarce surowych ziemniaków. Po ugotowaniu...
Odsłon: 237