Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Talarki z kiełbasą prosto z patelni"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 903
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2779
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3321
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 903
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2779
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3321
Składniki
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą, ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź, zostaw do całkowitego ostygnięcia, przekrój na połówki. Czosnek obierz, posiekaj. Oliwę zmiksuj z musztardą, sokiem z cytryny, czosnkiem, rozmarynem, cukrem, pieprzem i szczyptą soli oraz 1 łyżeczką wody.
Kiełbasę potnij w plasterki. Boczek wrzuć na rozgrzaną patelnię. Smaż na małym ogniu, aż wytopi się tłuszcz. Wrzuć kiełbasę, smaż 4-5 minut, przełóż na ręcznik papierowy. Sałaty umyj, osusz, porwij na kawałki i ułóż na talerzu. Pomidorki przekrój na pół. Do kiełbasy włóż ziemniaki, lekko podgrzej.
Na sałacie ułóż ziemniaki, pomidorki, kiełbasę i boczek. Posyp zieleniną i od razu podawaj (np. z sosem jogurtowo-czosnkowym).Źródło: Naj