Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Talarki z kiełbasą prosto z patelni"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą, ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź, zostaw do całkowitego ostygnięcia, przekrój na połówki. Czosnek obierz, posiekaj. Oliwę zmiksuj z musztardą, sokiem z cytryny, czosnkiem, rozmarynem, cukrem, pieprzem i szczyptą soli oraz 1 łyżeczką wody.
Kiełbasę potnij w plasterki. Boczek wrzuć na rozgrzaną patelnię. Smaż na małym ogniu, aż wytopi się tłuszcz. Wrzuć kiełbasę, smaż 4-5 minut, przełóż na ręcznik papierowy. Sałaty umyj, osusz, porwij na kawałki i ułóż na talerzu. Pomidorki przekrój na pół. Do kiełbasy włóż ziemniaki, lekko podgrzej.
Na sałacie ułóż ziemniaki, pomidorki, kiełbasę i boczek. Posyp zieleniną i od razu podawaj (np. z sosem jogurtowo-czosnkowym).Źródło: Naj