Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Talarki z kiełbasą prosto z patelni"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7948
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1285
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13736
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7948
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1285
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13736
Składniki
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą, ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź, zostaw do całkowitego ostygnięcia, przekrój na połówki. Czosnek obierz, posiekaj. Oliwę zmiksuj z musztardą, sokiem z cytryny, czosnkiem, rozmarynem, cukrem, pieprzem i szczyptą soli oraz 1 łyżeczką wody.
Kiełbasę potnij w plasterki. Boczek wrzuć na rozgrzaną patelnię. Smaż na małym ogniu, aż wytopi się tłuszcz. Wrzuć kiełbasę, smaż 4-5 minut, przełóż na ręcznik papierowy. Sałaty umyj, osusz, porwij na kawałki i ułóż na talerzu. Pomidorki przekrój na pół. Do kiełbasy włóż ziemniaki, lekko podgrzej.
Na sałacie ułóż ziemniaki, pomidorki, kiełbasę i boczek. Posyp zieleniną i od razu podawaj (np. z sosem jogurtowo-czosnkowym).Źródło: Naj