Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Talarki z kiełbasą prosto z patelni"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7574
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2623
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7574
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2623
Składniki
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą, ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź, zostaw do całkowitego ostygnięcia, przekrój na połówki. Czosnek obierz, posiekaj. Oliwę zmiksuj z musztardą, sokiem z cytryny, czosnkiem, rozmarynem, cukrem, pieprzem i szczyptą soli oraz 1 łyżeczką wody.
Kiełbasę potnij w plasterki. Boczek wrzuć na rozgrzaną patelnię. Smaż na małym ogniu, aż wytopi się tłuszcz. Wrzuć kiełbasę, smaż 4-5 minut, przełóż na ręcznik papierowy. Sałaty umyj, osusz, porwij na kawałki i ułóż na talerzu. Pomidorki przekrój na pół. Do kiełbasy włóż ziemniaki, lekko podgrzej.
Na sałacie ułóż ziemniaki, pomidorki, kiełbasę i boczek. Posyp zieleniną i od razu podawaj (np. z sosem jogurtowo-czosnkowym).Źródło: Naj