Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Taquitos z białą fasolą, kurczakiem i serem cheddar"
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 48
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 109
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10335
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 997
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 48
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 109
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10335
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 997
Składniki
Fasolę zalej gorącą wodą i odstaw na 2-3 godziny. Następnie ugotuj do miękkości (ok. 40 minut) i odcedź.
W tym czasie ugotuj w osolonej wodzie piersi kurczaka (ok. 30 minut), po czym wyjmij i ostudź. Pokrój na mniejsze kawałki i poszarp widelcem.
Przełóż mięso do miski. Dodaj fasolę, starty cheddar, kremowy twarożek, papryczkę chilli i kolendrę. Przypraw do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Farsz podziel na 8 części i posmaruj nim tortille. Następnie zroluj je i przełóż na blachę wyłożoną pergaminem. Piecz w temperaturze 180 st. C ok. 15 minut (tortille powinny się ładnie zrumienić). Podawaj na ciepło.Źródło: Olivia