Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Taquitos z białą fasolą, kurczakiem i serem cheddar"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1226
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5753
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8806
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18358
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1226
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5753
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8806
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18358
Składniki
Fasolę zalej gorącą wodą i odstaw na 2-3 godziny. Następnie ugotuj do miękkości (ok. 40 minut) i odcedź.
W tym czasie ugotuj w osolonej wodzie piersi kurczaka (ok. 30 minut), po czym wyjmij i ostudź. Pokrój na mniejsze kawałki i poszarp widelcem.
Przełóż mięso do miski. Dodaj fasolę, starty cheddar, kremowy twarożek, papryczkę chilli i kolendrę. Przypraw do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Farsz podziel na 8 części i posmaruj nim tortille. Następnie zroluj je i przełóż na blachę wyłożoną pergaminem. Piecz w temperaturze 180 st. C ok. 15 minut (tortille powinny się ładnie zrumienić). Podawaj na ciepło.Źródło: Olivia