Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta jak kwiat"
Do mąki wsyp sól, wymieszaj. Dodaj pokrojone na małe kawałki masło, żółtko i zimną wodę. Szybko zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulę, włóż do lodówki na 45 min. Schłodzonym ciastem wylep dno oraz boki for- my do tarty. Spód nakłuj w kilku miejscach widelcem, wyłóż papierem do pieczenia i wsyp kilka garści fasoli. Piecz 15 min w temp. 180°C, usuń papier z fasolą i piecz jeszcze 5 min.
Marchewki obierz, umyj, osusz. Cukinie opłucz i osusz. Warzywa pokrój wzdłuż w cienkie paski, oprósz solą. Szynkę również pokrój w paski. Do miski wbij jajka, rozmąć widelcem lub trzepaczką. Dodaj śmietankę, starty ser oraz musztardę, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na przestudzony spód wylej masę śmietanowo- jajeczną. Plasterki cukinii, marchewki oraz szynki ułóż naprzemiennie wokół naczynia, zaczynając od jego brzegów a kończąc w środku. Wierzch skrop olejem. Piecz ok. 40 min w temperaturze 180°C.
(bez czasu oczekiwania): 50 minut. Porcja: 450 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie
Przepis na kwiaty cukinii w cieście drożdżowym pochodzi z kuchni neapolitańsk...
Odsłon: 622
Zdrowe i smakowite jedzonko. Przygotowanie nie dłuższe niz 1,5 godziny, łączn...
Odsłon: 41
Smaczne kotlety mielone, soczyste z marchewką. Bardzo lubię dodawać do mięsa...
Odsłon: 254
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 418
Zdrowe i smakowite jedzonko. Przygotowanie nie dłuższe niz 1,5 godziny, łączn...
Odsłon: 41
Smaczne kotlety mielone, soczyste z marchewką. Bardzo lubię dodawać do mięsa...
Odsłon: 254
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 418
Składniki
Do mąki wsyp sól, wymieszaj. Dodaj pokrojone na małe kawałki masło, żółtko i zimną wodę. Szybko zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulę, włóż do lodówki na 45 min. Schłodzonym ciastem wylep dno oraz boki for- my do tarty. Spód nakłuj w kilku miejscach widelcem, wyłóż papierem do pieczenia i wsyp kilka garści fasoli. Piecz 15 min w temp. 180°C, usuń papier z fasolą i piecz jeszcze 5 min.
Marchewki obierz, umyj, osusz. Cukinie opłucz i osusz. Warzywa pokrój wzdłuż w cienkie paski, oprósz solą. Szynkę również pokrój w paski. Do miski wbij jajka, rozmąć widelcem lub trzepaczką. Dodaj śmietankę, starty ser oraz musztardę, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na przestudzony spód wylej masę śmietanowo- jajeczną. Plasterki cukinii, marchewki oraz szynki ułóż naprzemiennie wokół naczynia, zaczynając od jego brzegów a kończąc w środku. Wierzch skrop olejem. Piecz ok. 40 min w temperaturze 180°C.
(bez czasu oczekiwania): 50 minut. Porcja: 450 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Schabowy z frytkami i surówką z kapusty kiszonej.
Dania główne
PIRZOLA. Przepyszny grillowany kurczak z pieczonymi warzywami.
Dania główne
ORMIAŃSKA HASZLAMA Z KARKÓWKĄ JAGNIĘCĄ
Dania główne
Pieczony morszczuk w warzywach
Schabowy z frytkami i surówką z kapusty kiszonej.
Kotlet schabowy podany z chrupiącymi frytkami i surówką z kiszonej kapusty or...
Odsłon: 46
PIRZOLA. Przepyszny grillowany kurczak z pieczonymi warzywami.
Słowo PIRZOLA po polsku znaczy posiekać. Tak więc zapraszamy Was do wypróbowa...
Odsłon: 66