Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta śmietanowa"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1703
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1497
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1479
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1722
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1703
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1497
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1479
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1722
Składniki
Ciasto: mąkę posiekaj z zimnym masłem. Dodaj resztę składników, posiekaj, zagnieć. Uformuj kulę, włóż na godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkuj na cienki placek, wylep formę (śr. 24 cm), ponakłuwaj. Piecz około 10 minut w 180°C.
Krem: masło stop, ostudź. Jajka i żółtko ubij. Dodaj resztę składników, ubijaj, aż masą będzie kremowa. Ustaw ją na ogniu, gotuj, mieszając, aż zgęstnieje. Masą posmaruj ostudzone ciasto. Piecz jeszcze 15 minut w tej samej temp.Źródło: Chwila dla Ciebie