Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To zdrowe i bardzo ciekawe danie łączące ze sobą delikatność serka ricotty oraz ciekawy smak brukselki.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 316
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 238
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1368
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 316
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 238
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1368
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni
Przygotuj caisto przesiej mąkę do miski, dodaj roztopione masło, jedno jajko oraz drożdże. W razie potrzeby dodaj odrobinę ciepłej wody. Ugniataj ciasto około 5 minut. Posmaruj formę masłem i rozwałkuj ciasto tak by pokryło dno oraz boki foremki.
Brukselkę gotuj na parze około 10 minut. Ostudź, pokrój na ćwiartki i przypraw solą, pieprzem oraz ostrą papryką Na patelnię wbij 2 jajka, dodaj śmietanę, ricottę i tarty parmezan. Mieszaj przez cały czas, do momentu aż jajko się zetnie. Przełóż farsz na ciasto i ułóż na nim brukselki Piecz około 20 minut.