Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z buraczkami"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13066
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2446
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3595
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4443
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13066
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2446
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3595
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4443
Składniki
Mąkę wymieszaj z solą. Dodaj 1 jajko i masło. Zagnieć ciasto. Rozwałkuj je na placek. Formę posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Wylep ciastem. Dociśnij je do spodu i brzegów, ponakłuwaj. Schładzaj 30 minut.
Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę. Buraczki obierz, umyj, grubo zetrzyj. Tymianek posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę, zeszklij na niej cebulę. Dodaj buraczki, tymianek, cukier, ocet i 50 ml wody. Duś razem 10 minut. Wystudź.
Schłodzony spód piecz 10 minut w temp. 175 st. Resztę jajek wymieszaj ze śmietaną i buraczkami. Posól. Rozsmaruj na podpieczonym spodzie. Posyp pokruszoną fetą. Piecz jeszcze 30 minut. Tartę udekoruj, np. szpinakiem.
Równie dobra na spodzie z ciasta francuskiego. ok. 90 min. 1 porcja zawiera ok. 270 kcal. Ok. 1,60 zł za porcję.Źródło: Tina