Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z cytrynowym musem"
Deser w sumie powstał przez przypadek. Uwielbiam herbatę z cytryną i cukrem....
Odsłon: 13685
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3703
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 214
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3703
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 214
Składniki
Mąkę przesiej. Masło zetrzyj na tarce, dodaj do przesianej mąki. Wrzuć żółtko, cukier puder, wodę i sól. Połącz , zagnieć ciasto, uformuj kulę. Zawiń w folię, schładzaj godzinę. Cytryny umyj, sparz, zetrzyj skórkę, wyciśnij sok.
Ciasto rozwałkuj. Wyłóż do natłuszczonej formy, piecz 20 minut w temp. 180°C. Jajka i żółtko utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dalej miksując dodaj skrobię, śmietanę, sok i skórkę z cytryn.
Na upieczony spód wylej masę, piecz przez 30 minut w temperaturze 180°C. Wyjmij, wystudź, chłodź 2 godziny.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wielkanocna pieczona kiełbasa . Niezawodny przepis!
Dania główne
Gotowane kawałki kurczaka panierowane i smażone
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Dania główne
Pierogi lubelskie
Wielkanocna pieczona kiełbasa . Niezawodny przepis!
Witajcie. Chciałbym wam zaprezentować mój sprawdzony przepis na wielkanocną...
Odsłon: 86
Gotowane kawałki kurczaka panierowane i smażone
Polecam bardzo smaczne danie z gotowanych kawałków kurczaka , które po ugotow...
Odsłon: 133