Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z cytrynowym musem"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 180
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3945
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 327
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 859
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 180
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3945
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 327
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 859
Składniki
Mąkę przesiej. Masło zetrzyj na tarce, dodaj do przesianej mąki. Wrzuć żółtko, cukier puder, wodę i sól. Połącz , zagnieć ciasto, uformuj kulę. Zawiń w folię, schładzaj godzinę. Cytryny umyj, sparz, zetrzyj skórkę, wyciśnij sok.
Ciasto rozwałkuj. Wyłóż do natłuszczonej formy, piecz 20 minut w temp. 180°C. Jajka i żółtko utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dalej miksując dodaj skrobię, śmietanę, sok i skórkę z cytryn.
Na upieczony spód wylej masę, piecz przez 30 minut w temperaturze 180°C. Wyjmij, wystudź, chłodź 2 godziny.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień