Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z kremem brzoskwiniowym"
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336682
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3982
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423109
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2581
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336682
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3982
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423109
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2581
Składniki
Ciasto rozwiń, wyłóż do formy na papier do pieczenia, zrób wyższy brzeg. Środek ponakłuwaj widelcem. Jajko roztrzep, wymieszaj z mlekiem, posmaruj brzegi ciasta. Piecz przez 30 minut w temperaturze 200°C.
Brzoskwinie umyj, przekrój na połówki i usuń pestki. Serek wymieszaj z jajkiem oraz przesianym cukrem pudrem. Wyłóż go na środek ciasta. Na wierzch ułóż połówki brzoskwiń. Piecz przez 20 minut w temperaturze 200°C, a następnie wyjmij i wystudź.
Śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodając łyżkę przesianego cukru pudru. Zrób z niej kleksy na wierzchu ciasta, a następnie posyp wszystko cukrem pudrem.
CZAS: około 70 minutŹródło: Dobry Tydzień