Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z kremem brzoskwiniowym"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1232
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 168
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 474
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1232
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 168
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 474
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Składniki
Ciasto rozwiń, wyłóż do formy na papier do pieczenia, zrób wyższy brzeg. Środek ponakłuwaj widelcem. Jajko roztrzep, wymieszaj z mlekiem, posmaruj brzegi ciasta. Piecz przez 30 minut w temperaturze 200°C.
Brzoskwinie umyj, przekrój na połówki i usuń pestki. Serek wymieszaj z jajkiem oraz przesianym cukrem pudrem. Wyłóż go na środek ciasta. Na wierzch ułóż połówki brzoskwiń. Piecz przez 20 minut w temperaturze 200°C, a następnie wyjmij i wystudź.
Śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodając łyżkę przesianego cukru pudru. Zrób z niej kleksy na wierzchu ciasta, a następnie posyp wszystko cukrem pudrem.
CZAS: około 70 minutŹródło: Dobry Tydzień