Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z łososiem i brokułami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Masło pokrój na kawałki, dodaj pozostałe , zagnieć. Wstaw do lodówki na 30 minut. Ciasto rozwałkuj, ułóż w formie, ponakłuwaj widelcem.
Obierz szparagi, utnij zdrewniałe końcówki, gotuj 10 minut w osolonej wodzie. Brokuł umyj, podziel na różyczki, gotuj w osolonej wodzie 5 minut.
W misce roztrzep jajka, dodaj śmietanę, sól, pieprz i starty na tarce ser gouda, wymieszaj. Na cieście układaj brokuł, kawałki łososia, kawałki sera gorgonzola i szparagi, całość polej sosem. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień