Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z łososiem i brokułami"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 249
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 129
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 41
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 39
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 249
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 129
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 41
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 39
Składniki
Masło pokrój na kawałki, dodaj pozostałe , zagnieć. Wstaw do lodówki na 30 minut. Ciasto rozwałkuj, ułóż w formie, ponakłuwaj widelcem.
Obierz szparagi, utnij zdrewniałe końcówki, gotuj 10 minut w osolonej wodzie. Brokuł umyj, podziel na różyczki, gotuj w osolonej wodzie 5 minut.
W misce roztrzep jajka, dodaj śmietanę, sól, pieprz i starty na tarce ser gouda, wymieszaj. Na cieście układaj brokuł, kawałki łososia, kawałki sera gorgonzola i szparagi, całość polej sosem. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień