Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z owocami"
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Składniki
Mąkę wysyp na stolnicę, dodaj masło i posiekaj je szerokim nożem. Dodaj żółtko, cukier, wodę, szybko zagnieć ciasto. Uformuj kulę, zawiń w folię lub przykryj talerzem i wstaw do lodówki na godzinę. Owoce umyj, kiwi pokrój na plastry, pozostałe owoce na połówki.
Rozwałkuj ciasto. Naczynie do tarty wysmaruj masłem, wyłóż na nim ciasto, ponakłuwaj widelcem. Piecz 30 min w temp. 180° C, wystudź. Ugotuj budyń, wystudź, wylej na ciasto.
Udekoruj owocami, zalej mocno tężejącą galaretką, wstaw na godzinę do lodówki.
Czas: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień