Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z owocami"
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 21
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 787
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2091
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4089
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 21
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 787
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2091
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4089
Składniki
Mąkę wysyp na stolnicę, dodaj masło i posiekaj je szerokim nożem. Dodaj żółtko, cukier, wodę, szybko zagnieć ciasto. Uformuj kulę, zawiń w folię lub przykryj talerzem i wstaw do lodówki na godzinę. Owoce umyj, kiwi pokrój na plastry, pozostałe owoce na połówki.
Rozwałkuj ciasto. Naczynie do tarty wysmaruj masłem, wyłóż na nim ciasto, ponakłuwaj widelcem. Piecz 30 min w temp. 180° C, wystudź. Ugotuj budyń, wystudź, wylej na ciasto.
Udekoruj owocami, zalej mocno tężejącą galaretką, wstaw na godzinę do lodówki.
Czas: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień