Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta przygotowana na cieście francuskim jest równie pyszna jak na kruchym
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 86
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 170
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 758
Polecam, pychota.
Odsłon: 449
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 249
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 86
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 170
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 758
Polecam, pychota.
Odsłon: 449
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 249
Składniki
Boczek kroimy w małe plasterki i smażymy na oliwie. Por myjemy, kroimy w plasterki ok. 0,5 cm i dusimy na maśle. Boczek i por odstawiemy do ostudzenia. Formę na tartę smarujemy masłem, wkładamy do środka rozwałkowane ciasto francuskie, nadmiar obcinamy. Jajka ubijamy trzepaczką, dodajemy śmietanę i przyprawy dokładnie mieszamy. Przygotowany wcześniej boczek i por przekładamy do masy jajecznej i całość wylewamy na przygotowane ciasto. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 20-30 minut do ścięcia masy.