Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z ricottą i szpinakiem"
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1026
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 212
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1026
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 212
Składniki
Gotowe ciasto rozwałkuj i przełóż do formy do zapiekania. Nakłuj kilkakrotnie jego powierzchnię widelcem. Przykryj folią aluminiową i wysyp surowymi ziarnami fasoli, by ciasto się nie wybrzuszyło. Zapiekaj przez 10 minut w 180°C.
W misce roztrzep jajka i wymieszaj ze śmietaną. Dodaj ricottę i dopraw do smaku solą i pieprzem. Szpinak opłucz, wysusz i blanszuj minutę na rozgrzanej oliwie.
Mozzarellę pokrój w kostkę. Pomidorki umyj i wysusz. Zdejmij z ciasta fasolę i folię. Rozłóż na nim pomidory, szpinak i mozzarellę. Zalej masą jajeczną i piecz 25 minut. Kilka minut przed końcem pieczenia posyp orzeszkami piniowymi.Źródło: TV14