Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z ricottą i szpinakiem"
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3508
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 356
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1725
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3508
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 356
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1725
Składniki
Gotowe ciasto rozwałkuj i przełóż do formy do zapiekania. Nakłuj kilkakrotnie jego powierzchnię widelcem. Przykryj folią aluminiową i wysyp surowymi ziarnami fasoli, by ciasto się nie wybrzuszyło. Zapiekaj przez 10 minut w 180°C.
W misce roztrzep jajka i wymieszaj ze śmietaną. Dodaj ricottę i dopraw do smaku solą i pieprzem. Szpinak opłucz, wysusz i blanszuj minutę na rozgrzanej oliwie.
Mozzarellę pokrój w kostkę. Pomidorki umyj i wysusz. Zdejmij z ciasta fasolę i folię. Rozłóż na nim pomidory, szpinak i mozzarellę. Zalej masą jajeczną i piecz 25 minut. Kilka minut przed końcem pieczenia posyp orzeszkami piniowymi.Źródło: TV14