Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z ricottą i szpinakiem"
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 702
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 563
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3403
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4126
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 905
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 702
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 563
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3403
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4126
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 905
Składniki
Gotowe ciasto rozwałkuj i przełóż do formy do zapiekania. Nakłuj kilkakrotnie jego powierzchnię widelcem. Przykryj folią aluminiową i wysyp surowymi ziarnami fasoli, by ciasto się nie wybrzuszyło. Zapiekaj przez 10 minut w 180°C.
W misce roztrzep jajka i wymieszaj ze śmietaną. Dodaj ricottę i dopraw do smaku solą i pieprzem. Szpinak opłucz, wysusz i blanszuj minutę na rozgrzanej oliwie.
Mozzarellę pokrój w kostkę. Pomidorki umyj i wysusz. Zdejmij z ciasta fasolę i folię. Rozłóż na nim pomidory, szpinak i mozzarellę. Zalej masą jajeczną i piecz 25 minut. Kilka minut przed końcem pieczenia posyp orzeszkami piniowymi.Źródło: TV14