Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta ze szpinakiem"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 169
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15546
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 174
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 115
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 169
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15546
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 174
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 115
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200°C. ciasta posiekaj i szybko zagnieć. Rozwałkuj ciasto, wyłóż nim formę do tarty, podnieś brzegi. Nakłuj ciasto widelcem i wstaw do lodówki. Szpinak podduś z czosnkiem na oleju, dopraw solą i pieprzem. Ostudź, dodaj ricottę. W miseczce roztrzep jajko ze śmietanką, dopraw solą, pieprzem.
Z lodówki wyjmij ciasto, wyłóż na nie szpinak z ricottą, wlej masę śmietankowo-jajeczną, wymieszaj, posyp parmezanem. Zagnij brzeg ciasta do środka. Piecz 10 min, zmniejsz temperaturę do 170°C i piecz 20 min (do ścięcia masy i zezłocenia ciasta).Źródło: Świat kobiety