Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta ze szpinakiem"
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 24
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 210
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 113
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 45
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 411
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 24
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 210
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 113
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 45
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 411
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200°C. ciasta posiekaj i szybko zagnieć. Rozwałkuj ciasto, wyłóż nim formę do tarty, podnieś brzegi. Nakłuj ciasto widelcem i wstaw do lodówki. Szpinak podduś z czosnkiem na oleju, dopraw solą i pieprzem. Ostudź, dodaj ricottę. W miseczce roztrzep jajko ze śmietanką, dopraw solą, pieprzem.
Z lodówki wyjmij ciasto, wyłóż na nie szpinak z ricottą, wlej masę śmietankowo-jajeczną, wymieszaj, posyp parmezanem. Zagnij brzeg ciasta do środka. Piecz 10 min, zmniejsz temperaturę do 170°C i piecz 20 min (do ścięcia masy i zezłocenia ciasta).Źródło: Świat kobiety