Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta ze szpinakiem"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3761
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2118
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5569
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5582
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3761
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2118
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5569
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5582
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200°C. ciasta posiekaj i szybko zagnieć. Rozwałkuj ciasto, wyłóż nim formę do tarty, podnieś brzegi. Nakłuj ciasto widelcem i wstaw do lodówki. Szpinak podduś z czosnkiem na oleju, dopraw solą i pieprzem. Ostudź, dodaj ricottę. W miseczce roztrzep jajko ze śmietanką, dopraw solą, pieprzem.
Z lodówki wyjmij ciasto, wyłóż na nie szpinak z ricottą, wlej masę śmietankowo-jajeczną, wymieszaj, posyp parmezanem. Zagnij brzeg ciasta do środka. Piecz 10 min, zmniejsz temperaturę do 170°C i piecz 20 min (do ścięcia masy i zezłocenia ciasta).Źródło: Świat kobiety