Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tartaletki serowe"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7834
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 280
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3040
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 583
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7834
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 280
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3040
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 583
Składniki
Zimne masło posiekaj z przesianą mąką. Dodaj cukier, pół łyżeczki soli oraz śmietanę. Zagnieć ciasto (w razie potrzeby dodaj 1-2 łyżki lodowatej wody). Uformuj z niego kulę, owiń ją w folię i odłóż na ok. 30 minut do lodówki.
Żółty ser zetrzyj na tarce o małych oczkach. 5 dag odłóż, resztę połącz z jednym roztrzepanym jajkiem. Dopraw masę do smaku solą oraz pieprzem.
Odłożony żółty ser połącz z drugim jajkiem i pokruszonym serem pleśniowym, dopraw solą i pieprzem. Pomidorki (koktajlowe lub rzymskie) oczyść, pokrój na połówki. Obrane szparagi obgotuj w osolonym wrzątku (10 min), osącz i pokrój na kawałki.
Schłodzone ciasto rozwałkuj, wylep nim foremki do tartaletek. Połowę napełnij masą z serem pleśniowym, rozłóż pokrojone szparagi. Resztę napełnij masą z żółtego sera i pomidorkami. Piecz ok. 20 minut w temp. 200 stopni. Dekoruj listkami natki.
czas ok. 45 min; porcja – 290 kcal, cena 1,30 złŹródło: Świat kobiety