Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tartaletki serowe"
Można zrobić dużą tartę w formie o średnicy 26cm, ja tym razem zrobiłam małe...
Odsłon: 2231
Takie małe szarlotkowe ciastko można zabrać na przekąskę do szkoły albo do pr...
Odsłon: 879
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 110
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 156
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 110
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 156
Składniki
Zimne masło posiekaj z przesianą mąką. Dodaj cukier, pół łyżeczki soli oraz śmietanę. Zagnieć ciasto (w razie potrzeby dodaj 1-2 łyżki lodowatej wody). Uformuj z niego kulę, owiń ją w folię i odłóż na ok. 30 minut do lodówki.
Żółty ser zetrzyj na tarce o małych oczkach. 5 dag odłóż, resztę połącz z jednym roztrzepanym jajkiem. Dopraw masę do smaku solą oraz pieprzem.
Odłożony żółty ser połącz z drugim jajkiem i pokruszonym serem pleśniowym, dopraw solą i pieprzem. Pomidorki (koktajlowe lub rzymskie) oczyść, pokrój na połówki. Obrane szparagi obgotuj w osolonym wrzątku (10 min), osącz i pokrój na kawałki.
Schłodzone ciasto rozwałkuj, wylep nim foremki do tartaletek. Połowę napełnij masą z serem pleśniowym, rozłóż pokrojone szparagi. Resztę napełnij masą z żółtego sera i pomidorkami. Piecz ok. 20 minut w temp. 200 stopni. Dekoruj listkami natki.
czas ok. 45 min; porcja – 290 kcal, cena 1,30 złŹródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Dania główne
Kurczak pieczony w majonezie
Dania główne
Wątróbka w sosie śmietanowym
Dania główne
Kotlety z cukinii
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Lato to czas przyrządzania potraw na świeżym powietrzu. Idealnie sprawdza się...
Odsłon: 38
Kurczak pieczony w majonezie
Chciałbym wam zaprezentować niecodzienny sposób na wykorzystanie majonezu. Pr...
Odsłon: 73