Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tartaletki z ricottą i ze szparagami"
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 113
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2605
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 156
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 158
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 113
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2605
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 156
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 158
Składniki
Obierz i ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie. Odcedź i ubij praską. Ostudź, następnie wymieszaj z ricottą, posiekanymi listkami mięty, skórką i sokiem cytrynowym. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Posiekaj drobno szalotki. Podsmaż je na oliwie (5 minut). Pod koniec dodaj pokrojony drobno czosnek. Umyj szparagi i pokrój na kawałki długości 2-3 cm. Dodaj do szalotek i duś ok. 3 minut.
Wyłóż masę serowo-ziemniaczaną na babeczki. Posyp podsmażonymi warzywami. Fetę rozgnieć widelcem i posyp nią babeczki.Źródło: Olivia