Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tartaletki z szynką i żółtym serem"
Ser żółty zetrzyj na tarce na małych oczkach. Szynkę pokrój w małą kostkę. Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj. Na patelnię wrzuć masło, podgrzej. Gdy będzie gorące, wrzuć posiekaną cebulę, mieszając – zeszklij. Na koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, smaż jeszcze około 1 min.
Wystudź. Do miski wbij jajka, rozmąć trzepaczką lub widelcem. Dodaj śmietanę, tymianek oraz starty ser, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Ser kozi lub pleśniowy pokrój w plastry.
Z ciasta francuskiego wytnij kółka o średnicy trochę większej niż foremki. Wylep nimi dno oraz boki foremek. Przykryj papierem do pieczenia i wsyp suchą fasolę lub groch. Piecz około 15 minut w temp. 180°C. Usuń papier z obciążeniem. Na podpieczonym cieście rozłóż cebulę oraz szynkę.
Zalej masą śmietanowo-jajeczną, na wierzchu ułóż po plastrze sera. Piecz 15-20 minut w temperaturze 180°C, aż ser się lekko zrumieni. Podawaj na ciepło lub na zimno.
50 minut. Sztuka: 220 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Super przekąska,warta spróbowania.Polecam:)
Odsłon: 1250
Chrupiący podpieczony z żółtym serem do jedzenia solo lub do obiadu. W sezoni...
Odsłon: 2733
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7785
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2073
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 29974
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5021
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7785
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2073
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 29974
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5021
Składniki
Ser żółty zetrzyj na tarce na małych oczkach. Szynkę pokrój w małą kostkę. Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj. Na patelnię wrzuć masło, podgrzej. Gdy będzie gorące, wrzuć posiekaną cebulę, mieszając – zeszklij. Na koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, smaż jeszcze około 1 min.
Wystudź. Do miski wbij jajka, rozmąć trzepaczką lub widelcem. Dodaj śmietanę, tymianek oraz starty ser, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Ser kozi lub pleśniowy pokrój w plastry.
Z ciasta francuskiego wytnij kółka o średnicy trochę większej niż foremki. Wylep nimi dno oraz boki foremek. Przykryj papierem do pieczenia i wsyp suchą fasolę lub groch. Piecz około 15 minut w temp. 180°C. Usuń papier z obciążeniem. Na podpieczonym cieście rozłóż cebulę oraz szynkę.
Zalej masą śmietanowo-jajeczną, na wierzchu ułóż po plastrze sera. Piecz 15-20 minut w temperaturze 180°C, aż ser się lekko zrumieni. Podawaj na ciepło lub na zimno.
50 minut. Sztuka: 220 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Udka zapiekane w majonezie
Dania główne
Kotlety drobiowe
Dania główne
Kluski Śląskie - Idealny przepis
Dania główne
Kiełbasa biała zasmażana z kapustą i ziemniakami
Udka zapiekane w majonezie
Wyborne udka na niedzielny obiad.
Odsłon: 84
Kotlety drobiowe
Smakują wybornie.
Odsłon: 42