Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tartaletki ze szparagami, z ziemniakami i ricottą"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10579
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336882
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4650
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424570
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10579
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336882
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4650
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424570
Składniki
90 minut • 8 porcji • 420 kcal/porcja • 3 zł/porcja
Przygotuj spód z podanych składników, zawiń w folię i zostaw na 20 minut.
Obierz ziemniaki i gotuj 20 minut. Odcedź. Przełóż do miski, dodaj ricottę i starannie wymieszaj. Dodaj posiekaną natkę, miętę, skórkę i sok z cytryny, jajka. Całość dokładnie wymieszaj.
Rozgrzej piekarnik do 190 st. C. Foremki na minitarty wylep przygotowanym ciastem i piecz 10 minut.
Posiekaj czosnek i podsmaż na oliwie z szalotką i kawałkami szparagów. Ziemniaczaną masę wyłóż na upieczony spód, na wierzchu ułóż zblanszowane szparagi z cebulką. Zapiekaj ok. 10 minut. Można posypać parmezanem lub fetą.Źródło: Olivia