Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Terrina ziemniaczana"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1074
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1074
Składniki
Gotowane ziemniaki zmiel, surowe obierz, pokrój w plastry. Oczyszczone szparagi ugotuj w osolonej wodzie (15 min), wyjmij. Do wody włóż plastry ziemniaków. Gotuj do miękkości.
Żelatynę namocz. W rondelku podgrzej kremówkę. Włóż odciśniętą żelatynę, mieszając rozpuść. Płynną masę połącz z majonezem.
Przeciśnięte ziemniaki połącz z oliwkami i suszonymi pomidorami, dopraw solą i pieprzem. Wlej masę z żelatyną. Podłużną formę wyłóż folią. Na dnie rozłóż plastry ziemniaków. Na zmianę wykładaj część tężejącej masy oraz połówki szparagów. Postępuj tak do wyczerpania składników.
Odstaw do lodówki na 12 godzin. Gotową terrinę podawaj ze śmietaną doprawioną solą, pieprzem i posiekanymi ziołami.
czas ok. 45 min; porcja – 240 kcal, cena 3,30 złŹródło: Świat kobiety