Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Terrina ziemniaczana"
Polecam.
Odsłon: 516
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 433
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 293
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 40
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 760
Polecam.
Odsłon: 516
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 433
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 293
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 40
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 760
Składniki
Gotowane ziemniaki zmiel, surowe obierz, pokrój w plastry. Oczyszczone szparagi ugotuj w osolonej wodzie (15 min), wyjmij. Do wody włóż plastry ziemniaków. Gotuj do miękkości.
Żelatynę namocz. W rondelku podgrzej kremówkę. Włóż odciśniętą żelatynę, mieszając rozpuść. Płynną masę połącz z majonezem.
Przeciśnięte ziemniaki połącz z oliwkami i suszonymi pomidorami, dopraw solą i pieprzem. Wlej masę z żelatyną. Podłużną formę wyłóż folią. Na dnie rozłóż plastry ziemniaków. Na zmianę wykładaj część tężejącej masy oraz połówki szparagów. Postępuj tak do wyczerpania składników.
Odstaw do lodówki na 12 godzin. Gotową terrinę podawaj ze śmietaną doprawioną solą, pieprzem i posiekanymi ziołami.
czas ok. 45 min; porcja – 240 kcal, cena 3,30 złŹródło: Świat kobiety