Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Terrina ziemniaczana"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12315
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13121
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5348
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12315
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13121
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5348
Składniki
Gotowane ziemniaki zmiel, surowe obierz, pokrój w plastry. Oczyszczone szparagi ugotuj w osolonej wodzie (15 min), wyjmij. Do wody włóż plastry ziemniaków. Gotuj do miękkości.
Żelatynę namocz. W rondelku podgrzej kremówkę. Włóż odciśniętą żelatynę, mieszając rozpuść. Płynną masę połącz z majonezem.
Przeciśnięte ziemniaki połącz z oliwkami i suszonymi pomidorami, dopraw solą i pieprzem. Wlej masę z żelatyną. Podłużną formę wyłóż folią. Na dnie rozłóż plastry ziemniaków. Na zmianę wykładaj część tężejącej masy oraz połówki szparagów. Postępuj tak do wyczerpania składników.
Odstaw do lodówki na 12 godzin. Gotową terrinę podawaj ze śmietaną doprawioną solą, pieprzem i posiekanymi ziołami.
czas ok. 45 min; porcja – 240 kcal, cena 3,30 złŹródło: Świat kobiety