Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Terrina ziemniaczana"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 872
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22942
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15359
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 872
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22942
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15359
Składniki
Gotowane ziemniaki zmiel, surowe obierz, pokrój w plastry. Oczyszczone szparagi ugotuj w osolonej wodzie (15 min), wyjmij. Do wody włóż plastry ziemniaków. Gotuj do miękkości.
Żelatynę namocz. W rondelku podgrzej kremówkę. Włóż odciśniętą żelatynę, mieszając rozpuść. Płynną masę połącz z majonezem.
Przeciśnięte ziemniaki połącz z oliwkami i suszonymi pomidorami, dopraw solą i pieprzem. Wlej masę z żelatyną. Podłużną formę wyłóż folią. Na dnie rozłóż plastry ziemniaków. Na zmianę wykładaj część tężejącej masy oraz połówki szparagów. Postępuj tak do wyczerpania składników.
Odstaw do lodówki na 12 godzin. Gotową terrinę podawaj ze śmietaną doprawioną solą, pieprzem i posiekanymi ziołami.
czas ok. 45 min; porcja – 240 kcal, cena 3,30 złŹródło: Świat kobiety