Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort makaronowy"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1063
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1012
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12921
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1063
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1012
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12921
Składniki
Łososia skrop sokiem z cytryny, piecz 20 minut w 200°C, pokrój na mniejsze kawałki. Makaron ugotuj na sposób al dente, odcedź. Wymieszaj z masłem, jajkami, ementalerem i parmezanem. Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju.
W rondelku rozgrzej masło, dodaj mąkę, smaż, dodaj mleko, przyprawy. Chwilę smaż.
Masę makaronową połącz z łososiem, zalej sosem. Wymieszaj, przełóż do tortownicy, posyp podsmażonym boczkiem. Zapiekaj przez 30 minut w temperaturze 180°C. Dekoruj oregano.Źródło: Dobry Tydzień