Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort makaronowy"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 22818
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9568
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2100
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 745
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 22818
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9568
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2100
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4103
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 745
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 375
Składniki
Łososia skrop sokiem z cytryny, piecz 20 minut w 200°C, pokrój na mniejsze kawałki. Makaron ugotuj na sposób al dente, odcedź. Wymieszaj z masłem, jajkami, ementalerem i parmezanem. Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju.
W rondelku rozgrzej masło, dodaj mąkę, smaż, dodaj mleko, przyprawy. Chwilę smaż.
Masę makaronową połącz z łososiem, zalej sosem. Wymieszaj, przełóż do tortownicy, posyp podsmażonym boczkiem. Zapiekaj przez 30 minut w temperaturze 180°C. Dekoruj oregano.Źródło: Dobry Tydzień