Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort makaronowy"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 235
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 116
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 235
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 116
Składniki
Łososia skrop sokiem z cytryny, piecz 20 minut w 200°C, pokrój na mniejsze kawałki. Makaron ugotuj na sposób al dente, odcedź. Wymieszaj z masłem, jajkami, ementalerem i parmezanem. Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju.
W rondelku rozgrzej masło, dodaj mąkę, smaż, dodaj mleko, przyprawy. Chwilę smaż.
Masę makaronową połącz z łososiem, zalej sosem. Wymieszaj, przełóż do tortownicy, posyp podsmażonym boczkiem. Zapiekaj przez 30 minut w temperaturze 180°C. Dekoruj oregano.Źródło: Dobry Tydzień