Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 209
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 34
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17446
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 209
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 34
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17446
Składniki
Usmażyć naleśniki: do miski wsypać przesianą mąkę, szczyptę soli, bazylię, wlać mleko, żółtko i wodę- zmiksować i odstawić ciasto na godzinę żeby "odpoczęło". Gdy odpocznie usmażyć naleśniki.
Wykonujemy nadzienia: pierwszym bedzie szykna, którą wystarczy pokroić w paski bądź kostkę.
Kolejnym nadzieniem są podsmażone pieczarki: należy umyć pieczarki, pokroić w plasterki, cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Podsmażyć najpierw na oliwie cebulke na złoty kolor, a następnie dodoć pieczarki i smażyć ok. 25 minut.
Nadzienie nr 3: Czerwoną paprykę pokroić w kostkę.
Nadzienie nr 4: marchew pokroić w słupki i podsmażyć na oliwie, dodać do niej zielony groszek i dalej podsmażać.
Na blaszce do pieczenia przekładamy nalesniki kolejno szykną, pieczarkami, czerwoną papryka ( ja polewam wtedy ją keczupem), i marchewka z groszkiem- czynność trzeba powtórzyć 2 razy, bo wychodzi mi z tej porcji ok 10 naleśników. Na przed ostatni naleśnik sypię żółty ser, przykrywamy go ostatnim naleśnikiem i posypujemy parmezanem, pieprzem i czerwoną słodką papryką.
zapiekamy w temp 220 stopni 10-15 minut
Smacznego :)