Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3821
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3821
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Usmażyć naleśniki: do miski wsypać przesianą mąkę, szczyptę soli, bazylię, wlać mleko, żółtko i wodę- zmiksować i odstawić ciasto na godzinę żeby "odpoczęło". Gdy odpocznie usmażyć naleśniki.
Wykonujemy nadzienia: pierwszym bedzie szykna, którą wystarczy pokroić w paski bądź kostkę.
Kolejnym nadzieniem są podsmażone pieczarki: należy umyć pieczarki, pokroić w plasterki, cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Podsmażyć najpierw na oliwie cebulke na złoty kolor, a następnie dodoć pieczarki i smażyć ok. 25 minut.
Nadzienie nr 3: Czerwoną paprykę pokroić w kostkę.
Nadzienie nr 4: marchew pokroić w słupki i podsmażyć na oliwie, dodać do niej zielony groszek i dalej podsmażać.
Na blaszce do pieczenia przekładamy nalesniki kolejno szykną, pieczarkami, czerwoną papryka ( ja polewam wtedy ją keczupem), i marchewka z groszkiem- czynność trzeba powtórzyć 2 razy, bo wychodzi mi z tej porcji ok 10 naleśników. Na przed ostatni naleśnik sypię żółty ser, przykrywamy go ostatnim naleśnikiem i posypujemy parmezanem, pieprzem i czerwoną słodką papryką.
zapiekamy w temp 220 stopni 10-15 minut
Smacznego :)