Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort naleśnikowy z pulpetami"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Cieciorkę namocz. Zmiksuj mąkę, jogurt, mleko, proszek do pieczenia, sól. Smaż placki. Marchew i pół rzodkiewek zetrzyj na tarce, cebule pokrój w piórka, zmieszaj z serkiem.
Z cukinii wyjmij pestki, miąższ zetrzyj na grubej tarce. Dymkę zeszklij na oleju, dodaj cukinię, duś chwilę, przełóż do miski, dodaj zmiksowaną blenderem cieciorkę mąkę, paprykę, sól i pieprz.
Wymieszaj formuj pulpety, obtocz w bułce, smaż 15 minut. Naleśniki smaruj serkiem, układaj pulpeciki i pozostałe rzodkiewki.
Czas: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień