Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort naleśnikowy z pulpetami"
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2178
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17982
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1994
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2178
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17982
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1994
Składniki
Cieciorkę namocz. Zmiksuj mąkę, jogurt, mleko, proszek do pieczenia, sól. Smaż placki. Marchew i pół rzodkiewek zetrzyj na tarce, cebule pokrój w piórka, zmieszaj z serkiem.
Z cukinii wyjmij pestki, miąższ zetrzyj na grubej tarce. Dymkę zeszklij na oleju, dodaj cukinię, duś chwilę, przełóż do miski, dodaj zmiksowaną blenderem cieciorkę mąkę, paprykę, sól i pieprz.
Wymieszaj formuj pulpety, obtocz w bułce, smaż 15 minut. Naleśniki smaruj serkiem, układaj pulpeciki i pozostałe rzodkiewki.
Czas: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień