Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort naleśnikowy z pulpetami"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1317
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 44
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1306
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 238
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1317
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 44
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1306
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 238
Składniki
Cieciorkę namocz. Zmiksuj mąkę, jogurt, mleko, proszek do pieczenia, sól. Smaż placki. Marchew i pół rzodkiewek zetrzyj na tarce, cebule pokrój w piórka, zmieszaj z serkiem.
Z cukinii wyjmij pestki, miąższ zetrzyj na grubej tarce. Dymkę zeszklij na oleju, dodaj cukinię, duś chwilę, przełóż do miski, dodaj zmiksowaną blenderem cieciorkę mąkę, paprykę, sól i pieprz.
Wymieszaj formuj pulpety, obtocz w bułce, smaż 15 minut. Naleśniki smaruj serkiem, układaj pulpeciki i pozostałe rzodkiewki.
Czas: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień