Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
BARDZO DOBRE:) MÓJ MĄŻ MÓGŁBY JE JEŚĆ CODZIENNIE:)
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 47
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 47
Składniki
PIERŚ Z KURCZAKA UMYĆ, OSUSZYĆ PAPIEROWYM RĘCZNIKIEM I POKROIĆ NA NIEWIELKIE KOSTKI. POKROJONĄ PIERŚ PRZYPRAWIĆ VEGETĄ, PAPRYKĄ SŁODKĄ, PRZYPRAWĄ DO KURCZAKA I CZOSNKIEM W GRANULKACH. WYMIESZAĆ I ODSTAWIĆ NA OK 20 MINUT, AŻ MIĘSKO NASIĄKNIE AROMATEM PRZYPRAW.
MIĘDZYCZASIE PRZYGOTOWAĆ SAŁATKĘ. POMIDORY I OGÓRKI POKROIĆ W DROBNĄ KOSTECZKĘ. DODAĆ TROCHĘ OCTU I PRZYPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM. JEŚLI KTOŚ LUBI BARDZIEJ NA SŁODKO MOŻNA DODAĆ ODROBINĘ CUKRU DO SMAKU. WSZYSTKIE SKŁADNIKI WYMIESZAĆ I WSTAWIĆ DO LODÓWKI.
NASTĘPNIE NALEŻY PRZYGOTOWAĆ SOS CZOSNKOWY: ŚMIETANĘ, MAJONEZ, PRZECIŚNIĘTE ZĄBKI CZOSNKU WYMIESZAĆ RAZEM. DOPRAWIĆ SOLA I PIEPRZEM. WSTAWIĆ DO LODÓWKI, AŻ SOS SIĘ ODPOWIEDNIO SCHŁODZI.
GDY SOS I SAŁATKĘ MAMY JUŻ PRZYGOTOWANE WRACAMY DO MIĘSKA. KAŻDĄ KOSTKĘ KURCZAKA OBTACZAMY W MACE, JAJKU A NA KOŃCU W BUŁCE TARTEJ. DO JAJKA MOŻNA DODAĆ TROCHĘ MLEKA. MIĘSKO SMAŻYMY NA GŁĘBOKIM OLEJU NA ZŁOTY KOLOR. USMAŻONE MIĘSO WKŁADAMY DO NACZYNIA ŻAROODPORNEGO, ABY NAM NIE WYSTYGŁO.
PLACKI Z TORTILLI PODGRZEWAMY W MIKROFALÓWCE ZGODNIE Z WYTYCZNYMI NA OPAKOWANIU. NA PODGRZANE PLACKI NAKŁADAMY KOLEJNO: KOSTKI KURCZAKA, SAŁATKĘ I SOS CZOSNKOWY I ZWIJAMY. ABY NAM SIĘ NIE ROZPADAŁY, TORTILLE DO POŁOWY OWIJAMY FOLIĄ ALUMINIOWĄ.
NAJLEPIEJ SMAKUJĄ Z FRYTKAMI:)
SMACZNEGO