Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tradycyjne placki z grzybami"
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Składniki
Grzyby umyć, pokroić w paski. Cebulę posiekać, zeszklić na maśle, dodać grzyby, podlać bulionem, dusić 30 min, doprawić solą, pieprzem i śmietaną.
Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, wymieszać z płatkami, startym serem, jajami, doprawić. Usmażyć. Podawać z sosem grzybowym, udekorować natką.
Do ciasta na placki ziemniaczane można dodać łyżeczkę proszku do pieczenia. Będą apetycznie pulchne.
ok. 45 minut.Źródło: Twoje Imperium