Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki danie, z dużą zawartością witamin.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 960
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2837
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 960
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2837
Składniki
Rozgrzewamy oliwę na patelni i wrzucamy posiekaną cebulke,oraz rozgnieciony kciukiem czosnek. Jak cebulka bedzie szklista dodajemy drobno pokrojona marchewkę, smażymy chwilke, po czym wrzucamy pokrojona papryke. Lekko skrapiamy woda i przykrywamy na 3 min, aby marchewka nie była zbyt twarda.
Dodajemy odsączony tunczyk, fasolke czerwona oraz puszke pomidorów. Doprawiamy solą, pieprzem oraz kostka rosołowa. Całość dusimy pod przykryciem ok 8 mint. Na koniec odkrywamy, aby odparowały soki.
Ściągamy z ognia i dodajemy posiekana natke pietruszki. Podajemy z ulubionym makaronem. SMACZNEGO!