Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki danie, z dużą zawartością witamin.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11960
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16472
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5296
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11960
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16472
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5296
Składniki
Rozgrzewamy oliwę na patelni i wrzucamy posiekaną cebulke,oraz rozgnieciony kciukiem czosnek. Jak cebulka bedzie szklista dodajemy drobno pokrojona marchewkę, smażymy chwilke, po czym wrzucamy pokrojona papryke. Lekko skrapiamy woda i przykrywamy na 3 min, aby marchewka nie była zbyt twarda.
Dodajemy odsączony tunczyk, fasolke czerwona oraz puszke pomidorów. Doprawiamy solą, pieprzem oraz kostka rosołowa. Całość dusimy pod przykryciem ok 8 mint. Na koniec odkrywamy, aby odparowały soki.
Ściągamy z ognia i dodajemy posiekana natke pietruszki. Podajemy z ulubionym makaronem. SMACZNEGO!