Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tymbaliki z wędzonym łososiem i awokado"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7913
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1202
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13689
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7913
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1202
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13689
Składniki
porcje • : 30 minut (plus chłodzenie) • 304 kcal/porcja • 5 zł/porcja.
Plastry łososia oczyść z żyłek. Dno i ścianki czterech kokilek wyłóż plastikową folią, a potem łososiem.
Zmiksuj mięso kraba, ziemniak, awokado, połowę majonezu, dymkę, 2 łyżki soku z limonki i kilka kropli tabasco. Przypraw do smaku i przełóż do kokilek. Przykryj folią i wstaw do lodówki na 3 godziny.
Skórkę z limonki wymieszaj z resztą majonezu, resztą soku z limonki, 2-3 kroplami tabasco i miętą.
Wyjmij tymbaliki z kokilek. Posyp kiełkami. Podawaj z majonezowym sosem i z ćwiartkami limonki.Źródło: Olivia