Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tymbaliki z wędzonym łososiem i awokado"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8085
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 384
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8085
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 384
Składniki
porcje • : 30 minut (plus chłodzenie) • 304 kcal/porcja • 5 zł/porcja.
Plastry łososia oczyść z żyłek. Dno i ścianki czterech kokilek wyłóż plastikową folią, a potem łososiem.
Zmiksuj mięso kraba, ziemniak, awokado, połowę majonezu, dymkę, 2 łyżki soku z limonki i kilka kropli tabasco. Przypraw do smaku i przełóż do kokilek. Przykryj folią i wstaw do lodówki na 3 godziny.
Skórkę z limonki wymieszaj z resztą majonezu, resztą soku z limonki, 2-3 kroplami tabasco i miętą.
Wyjmij tymbaliki z kokilek. Posyp kiełkami. Podawaj z majonezowym sosem i z ćwiartkami limonki.Źródło: Olivia