Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie smakuje i nie zabiera czasu w przygotowaniu, polecam :)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19230
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13027
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1666
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232099
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19230
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13027
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1666
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232099
Składniki
Ćwiartki kurczaka umyć, osuszyć i doprawić solą, pieprzem,papryką i majerankiem. Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron do zrumienienia. Dodać jabłka pokrojone w ćwiartki i dusić ok 15-20 minut. Można podlać trochę wodą lub sokiem jabłkowym, ale jeżeli wytopi się sosik z kurczaka to nie jest to konieczne. Podawać z ziemniakami i zieloną sałatą doprawioną śmietaną, szczyptą soli, odrobiną cukru i świeżym pokrojonym drobno koperkiem lub z buraczkami:) Smacznego, to na prawdę jest niezłe :)